Jag slår mig ner …

... på soltrappan och konstaterar förundrat att jag visst tycker om honung. Jättegott ju. Det har jag väl aldrig nånsin gjort tidigare, och då har jag ändå hunnit vara med en stund. Det behövdes inte mer än ett besök på byahusets lilla vernissage, där boende i byn, hobbyamatörer inom olika områden, under ett par veckor visar upp och säljer lite av sina alster. Smörknivar, grytlappar, akvarellmålningar, raggsockar, skärbrädor, slungad honung - ja, lite av det mesta helt enkelt. På alla vis ett mysigt och trevligt inslag i vårt trivsamma lilla bysamhälle. Jag går där ifrån med ett par grytlappar och en burk närodlad honung.
Klibbig om fingrarna doppar jag skeden bara en gång till och låter det lena, söta slinka in mellan läppar som börjar klistras igen. Mmm ... de här små strävsamma bina måste ha hittat de bästa blommorna. Nej, nu har jag inte ro att sitta här längre. Lite rörigt i tillvaron och det finns annat än honungsburken som pockar på uppmärksamhet.

Färger, ett litet block och penslar manar till att fixa ett födelsedagskort till yngst som fyller mittemellan två omnollningar, slutar på fem alltså, om inte alls lång tid. Några små ängsblommor får vara inspirationskälla och jag ska nog lyckas få till det tror jag. Vi har en gömma i garderoben med något som ännu inte blivit inslaget, som vi hoppas ska bli en födelsedagspresent att bli riktigt glad över.

Vi for in till "stora staden" en dag, på årets marknad. Där väntade finaste hängmattan på mig och börsen krympte. Nu ståtar den på vår tomt, vilsamt smått vajande i vinden mellan två träd, precis så som en hängmatta ska, enligt mig. Den behöver självklart få sin tid i anspråk. Känna att den är omtyckt och behövd.

Ja, det är mycket att stå i dessa sommarmånader ...

2 thoughts on “Jag slår mig ner …

  1. Ååååh en hängmatta, så ljuvligt. Jag önskade att vi hade träd att hänga en i så man kunde Vaggas, stillsamt och skönt.
    Honung är en fantastisk produkt både som läkemedel och till att njutas av. Gillar du ost då testa dem i kombination av varandra. Så himla gott.
    Kram Kajsa

    Reply
    1. Mia

      Post author

      Ja, det är nåt verkligt vilsamt med en hängmatta. Allra helst i skuggan mellan två träd. Och honung - ja, oftast är den godast tillsammans med nåt annat. Men den här står sig som solitär. 🙂
      Kram till dig Kajsa!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × one =