Små fynd som man blir varm i hjärtat av

Inför helgen fyllde vi vedkorgen och laddade för ett par dagar med brasa, god mat och bra bok. Det väntade regniga blåsvädret skulle inte släppas närmre inpå än att tillåtas glutta in genom rutan och få vina utanför. Men så visade det sig att helgen satte nosen i vädret och valde att trotsa prognosen. Minsann om inte den vinterbleka nunan tenderade bli något mer kulört. Boken fick vänta och ur vedkorgen lyftes inte en klabbe. Istället bjöd lördagen på långpromenad. Vinden fångade oss mellan träden medan solen värmde. Tillbaka på hemmaplan kompenserade vi snabbt förlorade kalorier och njöt av doft och smak av nymalda javabönor och semla.
Söndagen fick sedan ut oss på ett hyfsat trädgårdsröj. Några timmar med sekatör, spade, räfsa och skottkärra fick trädgården att se mer vårlik ut. Lite paus också för en kaffe på soltrappan. För att fullända nöjet med att ha trädgård. Tillsammans förstås med de årliga fynd som görs när räfsan svingas in under hubbar av gamla växttuvor eller vissna löv under träd och buskar som beskärs. Små fynd som man blir varm i hjärtat av.

DSC_2747

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ nine = 17