Vardagslyx – verklig lyx

Det är så mycket enklare att vakna när morgonen är ljus. Solen hälsar glatt när man kommer ner i köket. Energi lagras och man får lust att använda den. Ett önsketänkande att varje morgon vore sådan. Idag finns inga tider att förhålla sig till, inga platser att besöka. Idag bara är. Klädd för bak, trädgård, lite inne-göra och så någon stund emellan att bara sitta ner mitt i försommaren tillsammans med en trave trädgårdsböcker. Vardagslyx. Verklig lyx. Livet är mest vardag.
Tvätten hänger ute på lina bland blommande syren och från köket doftar det gott av lingonbröd som gräddas. Strax ska glömda blomfrön sås tillsammans med ytterligare några bönor. Jorden är förberedd liksom spaljéerna där jag hoppas bönlivet ska frodas i sommar. Jag tror att dagen kommer att bjuda på våfflor som gräddas vid bordet i gröna rummet och där får det stå framdukat när familjen samlas i eftermiddag. Pelargoner kommer att få sin givna plats i terrakottakrukor som får pryda  sommarduken. Idag får vardagen bli fest!

DSC_3213

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ four = 11