Då ljuder sommaren

Sommarprojektet, det som egentligen hör de lediga veckorna till, drar igång medan vi ännu endast nosar på den kommande semestern. Men den är nära förestående nu. En hög med nedknackade tegelstenar ligger i väntan på att bli omhändertagna. Ligger uppmanande och väntar på att bli rengjorda för nytt bruk och återanvändning. Slägga och stämjärn. Vi knackar rent och samlar ihop gammalt bruk. Allt medan vi sitter i spänd väntan på leverans av byggmaterial. Vi knackar på medan regndroppar faller och solen emellanåt ger sig till känna och lyckas locka fram en regnbåge som tycks bana väg.
Vi är ju fortfarande endast i början av en låååååååång sommar. Men vi rustar redan för det som sedan kommer. Tanken är att en del av sommaren ska få övervintra i ett orangeri. Att vi ska kunna sitta bland citron och oliv, passion och fikon, bougainvillea och oleander, när sommarkvällarna inte längre är lika ljumma. De sommarkvällar som ännu inte hunnit bli så ljumma. Men vi kommer sannolikt en tid framöver att hålla oss varma. Det har blivit tid för att kavla upp ärmarna. Här ska muras väggar och snickras upp balkar och reglar, innan vårt lilla medelhav har fått sitt vinterkrypin.
Snickras, tänker jag ... hm ... hammarslag ... när de ekar mellan grannhusen. Alla driver med sina projekt.
Hammarslag. Då ljuder sommaren. DSC_3339

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + five =