En bra sak

Brittsommar ... indiansommar ... vad var det nu de sa på radion i morse? När jag tidigt och sömndrucken tassade ner i köket för att fixa frukost. Jag minns inte. Jag hörde nog inte ens ordentligt. Men sommar är det i vart fall idag. Och jag gissar att många sitter inne och inte vill något hellre än att få vara mitt ute i den.
Tiden för fredagens frukostbestyr avslöjar en daggvåt gräsmatta som solen ännu inte hunnit värma och torka. Växtverk, tänker jag, när jag tittar ut på den gröna mattan. För så ont måste det nog göra, får mina barndomsminnen mig medlidsamt  att tänka, när jag ser vilken effekt värmen och de daggvåta septembermorgnarna har på gräset. Vi klipper och klipper ... Men kanske är det precis vad många önskar att de fick göra idag, istället för att vara upptagna med allt det som kommer med vardag, skola och jobb.
Fast en väldigt bra sak som kommer tillbaka med vardag, skola och jobb, som man inte riktigt uppfattar i semestertider: Den goa fredagskänslan!

DSC_3502

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + = twelve