Uppdaterad

Så ja, då var man hyfsat på hugget igen, fast det tar sin lilla tid. Kroppen säger fortfarande ifrån, det känns att den behöver lite rundsmörjning efter att ha varit stilla länge. Värst är att sitta och ligga och bäst är att röra på sig. Har man hört det förut? I vilket fall har det blivit promenader i helgen och för mig är det ett alldeles ypperligt sätt att bli "igångsmord". Anpassa tempo och terräng efter dagsformen, stunden det ger för eftertanke medan man tar sig fram - välgörande för kropp och meditativt för sinne.

Att ha trillat in i februari har jag lätt för att ta till mig. Ljuset är ett annat och dagar med klar himmel blir vårliga. Jag tittar djupt ner i rabatterna i hopp om att finna tecken på de första vårlökarna, men av någon förunderlig anledning är de alltid sena hos oss de där första vårtecknen i trädgården. Det gör egentligen inte så mycket, de är väl värda att vänta på. Och medan jag väntar har jag roat mig kungligt  och slagit till på en mimosa. Lycklig kommer jag hem och förtäljer för mellan. "Mimosa", säger han och ser undrande ut, "är inte det en drink?" Varpå mamman i mig blir minst lika förundrad över våra olika referensramar. I min värld är mimosan ett alldeles ljuvligt nytillskott för orangeriet. Gula underbart doftande små boll-lika blommor, sirligt bladverk och alldeles charmerande. Men visst visar det sig, när jag googlar för att kolla fakta och skötsel, att det finns betydligt fler tips för en framgångsrik kväll i baren än hur man bäst far fram med sina gröna fingrar. Så har både mellan och jag blivit uppdaterade. Nu står den i alla fall mitt i vårt lilla medelhav i orangeriet och jag hoppas innerligt att den ska trivas och frodas. Men det tar en stund från nu innan jag vet hur det står till med det. Tålamod.
DSC_5366

4 thoughts on “Uppdaterad

  1. Den kommer säkert att trivas där och visst doftar den härligt. Jag gillade också att vända blad i almanackan i morse. Sista vintermånaden. Här finns snödroppar och jag såg det gula på två ställen från vintergäck i vår lilla trädgård. Vi är på rätt väg - mot ljuset. Att promenera tycker jag som du är en fungerande aktivitet för att komma både i balans och skaffa sig energi.
    Februarikramar

    Reply
  2. Jag ler när jag läser ditt inlägg. Du skriver så fint och inlevelsefull. Jag tycker också om den årstid som nu kommer, när ljuset visar sig allt mer. Fin ny vecka till dig. Kram

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + = four