Min orangefärgade värld

Orange! Det känns som om jag är omgiven av och inbakad i den. Överallt omkring mig. Jag ser den varstans den går att finna. Den finns runt om mig,  gör något bra med mig. En färg att tycka om och bli glad av. Mätt av. Varm av. Säg vad inte orange gör ...
Lätta poäng - ?! - hos Bosse denna gång.

Orange klättrar bokstavligen på väggarna i vårt matrum med både tapet och en liten flink gipsfigur som fick följa med mig hem från en kul butik i utkanten av Bryssel för några år sedan. Allt sedan dess gör den strävsamma försök att nå toppen. Blir glad av.
DSC_5381Fönstret och världen utanför är inbäddat i en orangefärgad linnegardin som jag absolut ville ha för att ackompanjera tapeten i matrummet. Och på en av väggarna hänger tavlan i brända orangea toner som jag tycker så mycket om men som J är lite mer tveksam till. I unga år satt han modell för denna och något gör att det känns lite jobbigt. Synd kan jag tycka, som har svårt att se anledning till varför. Själv mår jag bra av.

DSC_5384

DSC_5385

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den orangefärgade löparen som en jul hamnade på den gamla apoteksinredningen har allt sedan dess fått ligga kvar. Den ger en varm, härlig ton tillsammans med åldrad ek och fur och alla ljus som ofta tänds i rummet. Uppe på möbeln (som idag rymmer allsköns andra grejer än de pillerburkar den en gång var avsedd för) står en reproduktion av en målning som yngst en gång har skapat (ursprunglig konstnär för mig dessvärre okänd). Tänk att bli förärad något sådant - det värmer. Blev pangförälskad i motivet med de skarpa kontrastfärger där det orangea skapar verklig effekt. Varm blir jag också av den orangefärgade brasan i kakelugnen. Ah ... livet kan vara härligt!

DSC_5389
DSC_5383
DSC_3766

Hälsosam känner jag mig av en en färgstark c-vitaminpyramid, glad blir jag av lite piff till frukostmackan och en dukning i samma färgskala så är det fest!
DSC_5379
DSC_3535
DSC_3638
DSC_3764

DSC_4934

Gott också till fikat!

Och kul till Halloween!

DSC_5391

 

 

 

Så gillar jag att klä mig i de fräcka Converse jag  blivit förärad av J. Färgen sätter stilen! Som synes väl använda. En kille som vet vad han ska ge sin tjej! 😉

 

Å´ vad är väl en sommar i gröna rummet - trädgården alltså - utan en krasse som lyser upp tillvaron.

DSC_3845... eller en höst utan färgerna i ullungrönnen eller från korgen med nyskördade äpplen ...

DSC_2135

DSC_4894

 

 

 

 

Ja, vad vore väl hösten utan orange ... ?

IMG_0068Måste nog hia mig här ... 🙂

12 thoughts on “Min orangefärgade värld

 1. Wow!
  Jag förstår att jag gav dig ett ämne som passade dig perfekt. Du och lekkompisen Gunnel borde ha mycket gemensamt att prata om. Ni brinner verkligen för den härliga färgen orange. Tack för detta underbara inlägg som startade med en tuff belgisk tapetklättrare. Kram Bosse

  Reply
 2. Jag blir glad när jag läser ditt inlägg och förstår med en gång att här har jag en själsfrände. Det finns inget som orange! Trevlig kväll.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, den finns liksom lite omkring, kanske utan att man tänker på den. Men ibland kan den göra stordåd.

   Reply
 3. Vilken fantastiskt inlägg där färgen orange verkligen får och kan blomma. Jga fastnade genast för den urläckra tapetklättraren. Så häftig! Kunde gärna få flytta in hos mig också.
  När du presenterar dina organga inslag ser jag plötsligt med helt andra ögon på färgen. Jag minns den mest från 70 -talet tillsammans med grönt och brunt.
  Men man kan ändra sig och dte har jag verkligen gjort efter att ha sett dina bilder.
  Tack för detta. Ett fantastiskt inlägg!
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det finns små saker man förälskar sig i - min lille klättrare är en sådan, tapper och alldeles oemotståndlig. Men visst är det så att orange måste vara i sitt rätta element för att få sin rättvisa. Tack Ditte, för fina ord!

   Reply
 4. Orange är en vacker färg. Älskar den färgen på hösten. När det får naturen att spraka av färg. Nästan så att det glöder i trädkronorna. Och den där smörgåsen, med ost och paprika - den var något helt i min smak. Fin torsdagskväll. Kram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × = 36