Lurig april

DSC_5768Varför ska våren bråka när persikoträdet blommar? Jag vill ha mer än de två ynka grader morgontemperaturen bjuder. En nerkyld och stelbent humla är förödande för fruktträdens promiskuösa liv. Den vill inte ens titta ut ur boet. Det är förvånansvärt tyst i den blommande kronan, som bara står där och väntar på humlor och bin. Jag väntar också. Men jag blir så otålig att penseln åker fram. Konstgjord befruktning.
DSC_5777Olivträden som flyttades ut för ett par veckor sedan knäar denna morgon. Nedtyngda av tung, blöt snö. Vem hade kunnat ana? April snuvar oss.
Men "denna morgon" var tidigare i veckan. I dag är det fredag och solen armbågar sig fram mellan molnen. Heja solen! Persikan har humlebesök och olivträden står resliga.
Härliga fredag!
DSC_5770

4 thoughts on “Lurig april

 1. Underbara bilder och en fin och målande beskrivning av april. Man vet inte riktigt vad som häder och när.
  Vilket vackert persikoträd! Ett sådant har jag inte tidigare sett i blom. Dock allehanda andra blommande fruktträd.
  Hoppas nu olivträdet klarar sig trots snöangrepp.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är allt lite speciellt när persikan står i blom. Olivträd är ganska sega, så jag hyser goda förhoppningar.
   Kram tillbaks till dig.

   Reply
 2. Snö har vi i varje fall sluppit ifrån denna veckan, men kylan finns här. Så vackert ditt persikoträd är. Hoppas verkligen att solen stannar kvar nu. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Persikan känns lite helig fast den spretar åt alla håll. Man nästan vakar lite över den när den står i blom. Vi får hoppas att maj blir ett säkrare kort än april och att många humlor och bin hjälper oss med stor skörd.
   Kram till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − = 2