Tre goda ting

Det är lite märkligt hur man kan uppleva att det går från behaglig sommar till mörkaste höst på noll och ingenting. Jag tänder ett ljus på arbetsbordet för att få en aning ombonad känsla. Plockar in en av höstens sista små pinocciorosor och ställer intill. Hoppas att det ska få mig att hitta inspiration. Vara kreativ. Men jag vet inte ... det är så himla mörkt och ruggigt utanför fönstren. Kanske fler ljus? Definitivt en stor, härlig kopp varm choklad med massor av vispgrädde. Alla goda ting är tre? Hmm ... i alla fall känns dessa tre lite undergörande just idag.
dsc_6381

12 thoughts on “Tre goda ting

 1. Hösten kom verkligen snabbt och mörkret och kylan med den. Tända ljus hör årstiden till och varm choklad med vispgrädde lägger sig som bomull kring hjärtat!

  Kram och ha en bra tisdag!

  Reply
 2. Hoppas det hjälpte. 🙂 Jag blev i alla fall sugen på att komma på besök. 🙂
  Denna gång blev det extra svårt för kropp och själ att hänga med i svängarna. Otroligt tvärt mellan bara ben och armar till var är mössa och vantar?
  Nu är det bara att luta sig tillbaka och se möjligheterna. Jag har blivit mycket bättre på det under senare år. Ändå ljuger jag om jag inte skriver och tänker då och då att jag längtar till ljuset återvänder och fågelkvitter m.m. Det gäller bara att inte stannar kvar för länge i den drömmen.
  Jag har tjatat om det tidigare. Du har "det" för att fånga en läsare med dina ord. Kanske en kombinerad trädgårdsbok med romantisk text.
  Höstkramar från Bosse Bus

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jodå tack, tända ljus, blommor och en kopp varm choklad gör en pepp i grårusket.
   Ja, det var verkligen en otroligt tvär sväng i skarven mellan sommar och höst detta år. Man får hänga med så gott det går tills "chocken" lagt sig. Det finns mycket höstmys att ta till sig som gör det hela lättare. Gångna helgen och kvällarna denna vecka har brasorna sprakat i kakelugnen. Det är en bra höstgrej.
   Jag längtar inte till våren, tiden går för fort för det, men precis som du kan jag ändå se fram emot ljusa morgnar och kvällar, ljumma vindar och fågelkvitter. Det är något fint att ha framför sig. Först tänder vi många ljus och dricker många koppar varm choklad - härligt!
   Tack snälla du för ditt "tjat". Det gör mig verkligen glad och betyder mycket.
   Förresten: Välkommen! 🙂

   Reply
 3. Man blir lika överraskad varje år när sommaren övergår i höst. Varför? Det upprepas ju varje år. Jag tror att man kanske inte vill erkänna det för sig själv och därför håller fast vid sommaren så länge det går. Jag har funderat på att skaffa mig en "muckarkalender" för höst och vinter. Det känns kanske lättare då. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag tror det är bra att hålla kvar sommaren så länge man kan - vill gärna tro att vintern blir lite kortare då. "Muckar- kalender" 🙂 ja, kanske får det en att ha bättre koll. Men hur som haver; lite mysigt är det ändå att med gott samvete kunna dra sig in och krypa upp i soffan, så blir våren å andra sidan lite mer spännande när den tiden kommer.
   Ha det fint Gunnel!
   Kram

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack, riktigt kul att du snubblade in. Ja, hösten behöver lite "piff" för att få sin rätta glans.
   Kram till dig!

   Reply
 4. Alle gode ting er tre minns jag från min barndom i södra Norge. Det gör gott och så vackert med ljuset och rosorna i det lilla glaset att lysa upp till smaken av den varma chokladen med vispgrädde. Det känns något "systerligt" i detta för jag gör det samma när hösten kommer. Underligt att det kommer lika fort varje år fast jag bestämt följer det dag för dag, likaså är det på våren.
  Skön torsdag till dig, jag ska läsa lite till bakåt så jag kommer framåt 🙂
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Att "kosta på sig" lite enkel "rekvisita" i vardagen kan faktiskt vara av större betydelse än man tror. Och varm choklad med vispgrädde gör alltid susen 🙂 - jag är glad över att vara i ditt sällskap.
   Du är så välkommen att blicka bakåt för att fortsätta hänga med framåt. 🙂
   Varm torsdagskram till dig!

   Reply
 5. Så mysigt det låter med dina tre goda ting. Jag har ikväll provat. Tyvärr fick det bli några blommor från emn pelargon för rososr har jag inga. Men chokladen med vispgrädde och massor med ljus lyste upp kvällen.
  Stor varm kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det blir jättefint med pelargon Ditte. 🙂 Å´så varm choklad med vispgrädde och många tända ljus. Mmm, crème de la crème ... 🙂
   Varm kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two − = 1