Helgens hjältar

IMG_0926I helgen har vi strosat runt i de kvarter där jag föreställer mig att Kålle och Ada en gång flanerat. Det blev ett ganska hastigt strosande, men ändå en skön känsla att för en stund vara i något annat.
Det verkliga motivet för besöket, och anledningen till att allt annat fick hasta, var handbollen som har sitt näste här i krokarna. Och denna gång att juniorernas svenska mästerskap, som avgörs i flera steg, nu hade samlat en tropp för vidare spel.

Vi var ett tappert litet gäng som hade bilat långt för att bilda hejarklack på läktaren. Men denna gång hjälpte dessvärre varken tappra killars spel eller påhejande föräldrar. Magsjuka drabbade någon av spelarna. En annan fick med hjälp hoppa av planen på en fot, med den andra rejält stukad och tagen ur spel ett bra tag framöver.
Så var den sagan all. Vi sympatiserar så klart med våra hjältar som så gott som omedelbums tog nya tag och redan är laddade för nästa "sammandrabbning". Och förstås kändes det görbra för oss föräldrar att finnas där för att ge en klapp på axeln. Vi vill gärna tro att den gör nytta.

Idag är vi mitt i vardagen igen. En solig måndag. Den började sedvanligt med att vi väcktes av en gräll klocka till ett brutalt mörker, som ju ofta är fallet denna tid på året. Men en stund före lunch hade solen minsann lagt beslag på varenda smula av himlen. Den värmde så pass att jag, trots nattens och förmiddagens alla minusgrader, hörde vårddroppet från isen som lagt sig mot bergsväggen. Vårdropp i januarisolen. Plötsligt blir det väldigt lätt att ta nya tag.
IMG_0929

8 thoughts on “Helgens hjältar

 1. Ibland räcker det inte hela vägen fram och det andra laget visar sig vara bättre. men så länge man gjorde sitt bästa har man rätt att vara nöjd. Men ändå kan jag ana och förstå besvikelsen. Även hit hittade solen i dag så det blev en extra lång runda.

  Fortsatt trevlig måndag!

  Reply
 2. Bra kämpat är hälften vunnet! Men visst är det extra synd när det inte räcker ändå fram. Nya tag får tas. Och har man kämpat väl så kan man inte göra mer.
  Trevligt med besök hos "Kålle och Ada". Jga var ju i trakterna över nyår och sällskapade med dem.
  Och visst är dessa soliga måndagar extra njutbara. Hopper om ljus blir påtagligt. Vårdropp i januari låter härligt och det är även bilden du tagit. Hoppfull!
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Så är det! Förluster svider men det går snabbt över. Idrottshjältarna själva är makalöst bra på att skaka av sig det.
   En liten tur ibland sitter fint och så är det förstås extra härligt att komma hem till en solig januarimåndag.
   Varm kram

   Reply
 3. Klart att det var uppskattat att ni var där med klapp på axeln. De brukar alltid ta nya tag och komma igen.
  Kålle och Adas fotspår, det låter intressant.
  Idag har vi mulet och grått ute, någon sol verkar det inte finnas, men, jo jag vet, någonstans bakom alla gråa moln.
  Så vacker bild med istapparna.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jo, visst är det så att omtanke uppskattas. Och lite spännande kan det också vara med små utflykter.
   Tack, istappar kan vara riktigt läckert i gnistrande solsken, men dessvärre är de nog helt borta strax. Mulet och plusgrader vankas.
   Kram till dig!

   Reply
 4. ÅÅÅÅÅ den isbilden är jätteläcker! Följa i Kålle och Adas fotspår ocn med på en sammandrabbning som leder till en ny är roligt!
  Kram o må gott!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Bock å´ tack! 🙂
   Lite nya miljöer och "katten på råttan-effekt" kan förgylla om man tittar med rätt ögon.
   Fortsatt fin tisdag!
   Kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = three