Inget kan stoppa den

Tummen upp för vårdagjämningen. För längre ljusare dagar och kortare mörka nätter. För koltrasten som har börjat sjunga och för vårregnet som har börjat falla.
I helgen vaknade jag till en lite gråmulen lördagsmorgon. Regnet föll fint utanför och när jag öppnade sovrumsfönstret hörde jag den för första gången denna vår. Koltrasten satt någonstans nära på en gren och sjöng. Kombinationen lockade fram den sköna känsla som ett äkta vårregn ger.
Men efter frukost förändrades känslan. Det fina vårregnet hade blivit till stora, iskalla, tunga klumpar av snö. Och koltrasten tappade lusten att sjunga. April räcker lång näsa i mars. Men den trilske får snabbt mothugg. Koltrasten tog åter upp stämman när eftermiddagen började mörkna.
Nu kan inget stoppa vårens framfart. I rabatter tar det fart och träden står i knopp. Hellre snödropp än snöglopp.
DSC_6831

8 thoughts on “Inget kan stoppa den

 1. Våren är lite trögstartad precis som den brukar vara, men snart går det inte för den att kämpa emot längre. Det blir bara för oss att vänta tålmodigt. Kram

  Reply
 2. Ja, så snopen jag blev då jag såg vita snöflingor i luften och termometern visade plus 2 grader. Men, det gick snabbt över och nu är det snöfritt igen.
  Undrar om det ska bli så i april också? Den verkliga lurendrejerimånaden. Hoppas inte det, synd om de fina vårlökarna som vill komma fram.
  Härlig bild på snödropparna.
  Kram och ha det bra.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Lite lurigt är det allt, men vårlökarna är ena sega rackare. Lite vanskligare med de tidigblommande fruktträden. Men där är vi inte ännu. 🙂
   Tack, detsamma och kram till dig!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Å´ snart dags för sommartid. Ljust till åtta på kvällarna. Där jag bor. 🙂 Alldeles underbart!

   Reply
 3. Visst vill vi ny ha vår! Du beskriver känslan så fint och visst stämmer uttrycket om att "spring is a new beginning". Men våren är inte riktigt att lita på ännu, men jag tror att våra gemensamma positiva tankar kan ge den en puff i rätt riktning.
  Jag var i Krakow nu några dagar och snön skapp vi men det var en del blåst när vi kom i söndags och kalla vindar. Men det blev bara bättre....Och det var vår resten av dagarna.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Den är lite lurig, men nog har den satt ner foten.
   Härligt att få möta våren där man kanske inte mött den tidigare.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight + = 12