Att unna sig

Jag känner att jag skulle göra annat. Både för att jag vill och borde. Så känns det. Fast det är just inte så mycket av det jag kan göra. Så då bestämmer jag mig för att göra det jag kan, för att göra något. Bättre än inget och kanske inte så dumt det heller. Kanske rent av väldigt bra.
Att göra det jag kan är i stunden att unna mig det jag annars sällan gör. Och även om anledningen inte är så angenäm, så har jag den ändå att tacka för de där stunderna jag annars inte hade tillåtit mig.
Så jag staplar. Lite smått & gott. Väl valt. Somligt tar jag mig an på nytt, annat blir första gången. I väntan på att ryggen ska säga att det nu är okej igen med lyft och lite lediga rörelser.
Det är viktigt att lyssna på sin kropp. Den talar ofta till en. Så medan jag lyssnar, läser jag. Tänder ett ljus, fyller på en kopp te och vänder blad. Jag unnar mig medan jag läker och jag tror det tillför något bra.

DSC_7477

10 thoughts on “Att unna sig

 1. Så klok du är ! Och du beskriver så fint det här med att lyssna på och till sin kropp Det är så viktigt. Vi har bara en och den har vi till låns. Att "unna sig" är viktigt och även att kunna njuta av att göra det. Men ibland ack så svårt.
  Önskar din rygg god bättring och jag tror på att du ska "vila dig i form".
  Kram och tankar.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tänk sån tur att det finns utrymme för att ta det lugnt, när man känner att kroppen behöver det. Det verkar ha haft utdelning.
   Tack Ditte!
   Kram till dig!

   Reply
 2. Att lyssna på sin kropp är verkligen viktigt för vissa saker går inte att forcera. Ett gott te och goda böcker är ett bra sätt att vila sig frisk på.

  kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ibland behöver man ta ett kliv åt sidan och hålla sin egen takt. Då kan te och böcker vara guld. 🙂
   Kram

   Reply
 3. Av detta blev jag full av nu och mindful - du spred ringar på vattnet ändå hit upp i norr!
  Underbart och klokt!
  Må gott i bladvändaren, teet och närvaron där du är!
  Kram <3

  Reply
 4. Det är absolut viktigt att lyssna på sin kropp. Varför gör vi det så sällan? Det är ju den som bäst vet hur den ska skötas, så det är bara att följa råden. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, visst är det.
   Jag tror att vi för lätt faller in i tidens anda som jag tycker går på tok för fort. Man ska bara jobba och jobba och allt för många tar det för ursäkt för att inte lyssna på allt annat omkring som är värt att få sin tid.
   Kram

   Reply
 5. Tänkvärt som vanligt. Hoppas bara din rygg är snäll när du gör det där "vilbara" och när du ska sova på nätterna. Det händer även att det inte kommer några varningssignaler då det inte finns ett val. Det hände mig i lördags. Höstkvällar och regndagar är perfekta som lässtunder. Jag kände igen en av dina bokryggar. Hoppas du inte får ont av den ryggen. 😉
  Krya på dig kram från Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack. Ja, ryggen har svarat bra på min egen lilla ordination och det är jag förstås glad över.
   Perfekta lässtunder är fina stunder.
   Nej, vet du; den ryggen är enbart vilsam och bra för välbefinnandet. 🙂
   Nu är jag så pass på bättringsvägen att jag klarar av att kramas tillbaka.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 42