På bygget

Det är väldigt sparsmakat med bekvämlighet på "bygget". Men vi reder oss fint och tycker att det är riktigt mysigt. Sommarvattnet stängdes av för drygt en månad sedan och efter det har dunken Donje - ja, den heter faktiskt så - försett oss med vatten. Tio liter i en plastdunk med tapp, fylls med färskvatten inför varje helgs avresa. Perfekt! Och så en byggfläkt i ett rum som nu får tjäna som fika- och lunchrum. Eller bara för att kroppen ska tina. Det kan bli ruskigt kallt med utomhusarbete denna tid. Fast det kanske man inte ska avslöja, risken finns ju att kroppstemperaturen hänger ihop med  arbetsinsatsen. Men hantlangarens lott kan ibland innebära att man blir lite stillastående. För närvarande har det varit på stege. Då står man stilla och håller i sig. Hårt, kan jag säga.
En hel dag på bygget, fast den förstås är ganska kort nu när dagen blir mörk långt innan den är slut, klarar man inte utan att "pudra näsan" nån gång. Det räcker oftast med en om man kniper hyfsat. "Damernas" finner man bakom det gamla dasset som numer tjänar annat syfte och dessutom är på fallrepet. Kylan biter bra i ändalykten och man är så rapp man kan, men fåren hinner ofta fram och tar sig en nyfiken titt. Det bjuder jag på.
På "Herrarnas", som man finner bakom det gamla växthuset, också det i risig kondition, har några vilsna violer tittat fram. Jag vet inte vad som göder dem ... ? Trivsamt i alla fall, för den som tituleras herre.
Så har vi, för stämningens skull, tjuvstartat stundande adventstid. En stjärna tändes i fönstret till  vårt lilla provisoriska fikarum. Det börjar arta sig ...

6 thoughts on “På bygget

 1. Så fint få ta del av byggare- och hantlangarlivet som levs tidvis uppflugen på en stega oj oj oj . Med leende och några nickanden följer jag mening för mening i ditt inlägg och det läggs till lite i läsandets vackra värld!
  Du är bra på det Mia - att förmedla vardagens förgyllning!
  Adventskram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Alltid kul med "besök" på bygget. Man får se till att hålla kvar greppet bara. 🙂
   Tack Tove, för fina ord.
   En värmande kram, så här i adventstid, också till dig

   Reply
 2. Vad vackert! Vilket hus och vilken känsla att vara sin egen byggare, det är något att glädjas och vara stolt över.
  Önskar er en fin adventshelg!
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack! 🙂 Ja, det är väldigt kul mest hela tiden och jag tillåter mig att vara både glad och stolt.
   Jag önskar också dig Christina en riktigt härlig advent.
   Kram

   Reply
 3. Så fint ert hus blir och vilken enastående insats ni har gjort och gör för att ha fått till detta. Jag är så glad att jag får följa ert bygge och gläds också med allt fint framåtskridande. Adventsstjärnan är verkligen fin där i fönstret.
  Önskar dig och de dina en fin andra advent.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man tackar! 🙂 Å´ det är förstås alltid roligt med ett litet "besök" där, på bygget. Visst gället det att kavla upp ärmarna men det ger förvånansvärt mycket igen.
   Tack, jag önskar också dig en fortsatt härlig advent.
   En varm kram i retur.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = seven