En lä(s)hörna i septembersolen

En lä(s)hörna i septembersolen bjuder värme och är den perfekta platsen för sida efter sida av upplösningen för Lisbeth Salander. Å´där blir jag fast. Tills jag sakta, med tyngd på varje ord för att vara riktigt närvarande, läser sista sidan. Så slår jag med en suck igen boken.
Det är jobbigt att ta avsked av miljöer och karaktärer. Samtidigt som det är alldeles underbart att bli så ett med dessa, så är känslan när man sitter där med ögonen som klistrade, att det blir på bekostnad av annat och en liten skuldkänsla tränger fram. Medan boken fortfarande vilar i mina händer tänker jag att nu får det allt dröja tills jag fullständigt uppslukas av nästa. Nästa bok får helt enkelt vänta.
Så tänkte jag också några dagar tidigare. Efter drygt niohundra sidor med Maeve Binchys Firefly Summer kommer jag fram till att nu får det vara nog på ett tag med bra böcker som tar all min tid. Maeve Binchy skriver för övrigt, i mitt tycke, de bästa av böcker. De jag ännu har olästa är inte längre så lätta att finna. I alla fall inte om man vill läsa på svenska. Men nu väntar jag på nästa leverans. Två böcker läsning med Maeve och hennes ljuvliga miljöer, karaktärer och draman.
Så tränger sig otåligheten på, jag klarar inte av att vänta. Saknaden blir för stor efter de där goa stunderna när jag får dela min tillvaro med ytterligare en annan. En härlig dubblering av miljöer, personer och händelser. Påven Johanna, den ska vara bra har jag hört. Den ligger i högen med olästa böcker här hemma och pockar. Så, vad väntar jag på?

2 thoughts on “En lä(s)hörna i septembersolen

 1. Så skönt och avkopplande! Och att läsa ger så mycket. Jag har läst alla böcker om Lisbeth Salander och tyckt om både Stieg Larssons och David Lagercrantz varianter. Stort tack för tipset om Maeve BInchy. En författare jag bara had flyktigt hört talas om.
  "Påven Johanna" känner jag däremot igen och har läst den. Önskar dig fortsatt fina läsestunder.
  Stor kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Visst är det. En alldeles egen värld.
   Maeve hoppas jag ska ge dig många fina stunder.
   Tack!
   Kram till dig

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 1 =