När jagt var liten …

... var det min fasta övertygelse att alla blommor blommade hela sommaren. Jag funderade inte på annat. Det var ett abrupt uppvaknande när jag blev varse verkligheten. Närmare bestämt den sommaren jag undrade varför syrenerna såg så märkligt trötta ut efter ett par veckor.
Kanske bör tilläggas att det har hunnit gå en stund sedan denna upptäckt gjordes. Där efter har det blivit ett soligt minne som når mig när jag går längs med den underbara syrenhäcken som löper längs med promenaden.

Det är syrentid och det är alldeles ljuvligt. Något att bli verkligt glad av dessa kalla dagar i maj. Kalla dagar som gör att det vackra varar lite längre. Jag passar på att njuta dessa för dagen tvåfärgade; de flesta i knopp men några helt utslagna. Fast denna gång inte "utslagna" som i "trötta", utan "utslagna" som i full blom.

Längs med vägen stöter jag på någon som verkar tvivla; förbereder sig för en kall vinter. Eller någon som kanske helt enkelt tycker att maj är alldeles osedvanligt kall. En vid, hög stapel, som man inte längre når toppen på utan stege, står redo för en tid långt efter att syrener och allt annat sommarens gröna verkligen har tröttnat.

Men i år, tänker jag, när jag känner vinden svepa med sig doft från häggen som blommat i över en vecka nu, får skomakaren äntligen lite välförtjänt semester. För skomakarens skull skulle syrenen kanske kunna hålla på sig några dagar till. Fast riktigt så funkar det ju inte. Det är nu det händer.

Njut dagarna!

6 thoughts on “När jagt var liten …

 1. Idag pä vägen hem slog det mig hur grönt och lummigt allt blivit. Även fast jag bor i en storstad så är Malmö en väldigt grön och lummig stad. Syren lyser med sina lila blommor och jag har både hunnit göra sirap, iskuber och kanderade syrenblommor.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Visst är det härligt att man finner den även i stan; grönskan och sommarens blom. Som vilsamma oaser mitt i det hektiska.
   Kram!

   Reply
 2. Jag har inte funderat i sådana banor men när jag tänker efter så var det nog så. Allt blommade hela sommaren och det var alltid fint väder. Så var det självklart inte men det var njutbart och härligt ändå!

  Kram och god helg!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, och så var allting, eller åtminstone det mesta, så mycket större. Kul minnen.

   Kram och tack detsamma!

   Reply
 3. Kan känna igen tankarna att syrenerna och annat blommade hela sommaren. Inga begränsningar där inte. Sommarloven kändes också oändliga-
  Tack för dina tankar och öfr en ljuvlig promenad-
  kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ibland önskar man att man fortsatt såg likadant på tillvaron. Kanske bäst som är, men det är ett kul minne.
   Tack för sällskap. 🙂
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + = 3