Vi lämnar …

... vår fina gran för några dagar, för att fira nyår på landet. Landet, en tillflykt i dessa orostider. Långt från trångt nyårsfirande. Vi häller bubbel i glasen, skålar in det nya året medan raketer på avstånd lyser upp himlen. Vi hör på radion hur kyrkklockor från olika delar av landet ringer in 2022. Det är du och jag. Vi har summerat det gångna året tidigare under kvällen, under en god middag på tu man hand. Nöjda, nu ser vi fram emot ett nytt.

Tillbaka bland gran och hyacinter, dessa juliga dofter som ger en känsla av tomhet efter helger som nu är över. I fönstren hälsar överdådiga amaryllisar. Fortsatt några lediga dagar och vi tassar genom huset i goa, mjuka kläder och varma, sköna tofflor. En brasa framåt eftermiddagen, men ser till att hinna dra igen spjället inför natten. Tacksamt att ha en källa för energisparande i dessa dagar. Fast mest förstås mysigt. Spraket och skenet innanför luckorna.

Serien om de sju systrarna har tagit mig till Skottland och Spanien. En bok framför brasan ger en fin stund och blir till en härlig resa över tid och rum, medan saknaden känns efter "de små" som åter är på plats bland sitt. Granen får några dagar till innan den går sitt drastiska öde till mötes. Jag tänder den tidigt på morgonen för att få se den i sin fulla glans så länge det är tid. Vi varvar brasa och bok och alldeles för många gofikor med promenader i grårasket. En liten samvetets röst hörs över dessa stunder med rykande het java och det som blivit kvar av helgernas alla godsaker, men mest plats får välmåendet.
Och promenaderna; i tanken för de mig mot en strålande solig januaridag som bjuder den första känslan av vår.

6 thoughts on “Vi lämnar …

 1. Vad bra ni har som kan leva i "två världar". En härlig kombination av mys & e-sparande. Första känslan av vår är underbar. För mig var det denna gång ljuset för någon dag sedan. Jag älskar att känna den behagliga känslan i kroppen.
  Visst kommer de alltid att vara "de små".
  Kram från Visby

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ombyte sitter fint. 🙂
   Den där första känslan av vår - ah, jag älskar den! Det är just det där med ljuset. Plötsligt bara känns det.
   "De små", ja, så kommer det förbli, fast de växte om mig för länge sen.
   Kram från mig o en gråmulen soltrappa (hur nu det går ihop?!)

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det har varit avkopplande, men nu har vardagen tagit vid och det är ganska skönt att komma in i gängse banor.
   Absolut en bra start, hoppas detsamma gäller dig.
   Kram!

   Reply
 2. Vilka behagliga och sköna dagar ni har kunnat njuta av. Precis så ska det vara under en ledighet. Sedan har vardagen sin charm också.

  Kram och ha det gott!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Verkligt skönt o vilsamt har vi haft det. Nu känns det bra att vara mitt i vardagen igen.
   Kram o tack detsamma!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 56