I vår blir det …

... en tur över bron till Nunnedalen. När tiden är inne sägs där lysa alldeles blått av Anemona Hepatica. I bokskogen nära mig, där jag gärna promenerar, har jag saknat de blåsippebackar som fanns i den tidiga våren när jag var liten. "Titta där", kunde pappa säga när vi färdades någonstans med bil, och minsann, intill vägen under nakna bokkronor - som ett blått hav av små sippor. Nu ofinns de.

Färgrika, doftande tankar ... inbäddade i nygrönska ... en del av den tidiga våren. Allt man gärna vill sätta, så och plantera ...
På trappan ... lite längre fram i april, maj ... jag längtar efter den ljuvliga doften av vivor som hittar hela vägen fram till mig när solen står högt på himlen.

Krasse i trädgårdslandet ... och så alla de maskrosor som jag gärna vill ska finnas, och som varje år, alldeles på egen hand, lyckas alldeles för bra med just det.

Några söta, små rutor får gärna bli ett inslag de också ... på trappan ... eller i rabatten ...

Men innan jag sätter mig med min kaffekopp och tummade trädgårdsbok bland Primula och Kungsängslilja, så blir det en tur över bron till Nunnedalen, i sällskap med fina kompisar och fikakorg. Någon gång när de sista dagarna i mars blir till april.

4 thoughts on “I vår blir det …

 1. Låter som en skön utflykt för att hitta det vackra blå sippehavet. Själv vill jag hitta ner till körsbärsdalen när den står i blom. Det lär vara vackert. Men så har jag hört att den har blivit fylld med turister, bilköer vilket gör att jag tvekar fast jag vill.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Körsbärsdalen! Underbart! Det är lite trist när det blir allt för stor anhopning av folk och på tok för många bilister. Men "kör på", säger jag, det verkar synd att låta det gå om intet.
   Kram!

   Reply
 2. Så fint att läsa dina tankar och när jag sedan blundade så kunde jag förnimma doften av mjuk skogsmark, fågelkvitter och vackra skira växter.
  Doften kändes också genom dina vackra akvarellmålningar.
  Varm kram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× eight = 16