Jo, förresten!

Jo, förresten! Focaccia, gårdagens bak, det är ett bröd som ger utrymme för fantasi och variationsrikedom, men det kan vara bra att ha en bas att utgå från. Jag bakar gärna bröd med Leilas recept och använde därför det som grund.
När bröden jäst färdigt valde jag att fördela cirka 20 stycken cocktailtomater, en halv skivad rödlök, ungefär 30 stycken svarta oliver (urkärnade), 4 kvistar färsk repad rosmarin och mozzarella (125 g ost) jämnt över båda. Jag tryckte ner detta i bröden och ringlade cirka 2 msk olivolja över varje bröd och strödde över flingsalt.
Där efter lade jag dem på en oljad plåt och gräddade dem 12 minuter i mitten av ugnen på 225 grader. Stjälpte sedan upp dem på ett galler och ställde in dem ytterligare två minuter i mitten av ungen på samma gradantal. Tycker då att det blir lite bättre skorpa runtom på bröden. En smaksak förstås, men de blev väldigt goda och uppskattade av gårdagens gäster.

DSC_3928

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 − one =