Inspirerande vårtrötthet

DSC_5488Att ta klivet in i mars är verkligen att möta våren. Ljuset, dofterna, lätena ... Jag blundar medan solen når ansiktet och värmer. Lyssnar på fåglarna. Andas in våren med djupa andetag för att få den att stanna länge inom mig. En årstid som ger härlig inspiration och kreativa tankar. Men också sedvanlig vårtrötthet. Borde kunna vara en logisk kombination, fast ännu mer är den märklig. Jag tycker vårtröttheten tar vid långt före inspirationen har gett synbart resultat. Likadant varje år. Fast vad gör det, tänker jag, medan jag låter den härliga vårkänslan gro inom mig, tids nog kommer jag igång med "vårbruket". Jag kan längta efter en vårkruka på trappen, men är lite för lat för att ta in och ställa ut igen, de nätter som ännu är för kalla. Fast i tanken ser jag den framför mig.

"Idag dominerar molnen." Precis så sa de på lokalradion i morse. Sett till den prognosen har det varit väldigt mycket sol. Första mars och sol. Det ledde till ett vårskrik i gröna rummet, klockan nio i morse, anpassat efter 970 kvadratmeter och närliggande grannar. Kanske fick det ändå någon att reagera. Så hanns det med en stund på soltrappan, den ena av de två som bjuds. Medan jag tillåter mig att falla hän åt vårtröttheten, lutad mot en solvarm vägg, en kopp kaffe intill och förstrött bläddrande i en trädgårdsbok, har den vårliga inspirationen gett kreativa tankar och som i ett nafs är jag helt klar över allt som ska komponeras i gröna rummet denna säsong. Tänk vad mycket som kan bli gjort, tack vare en go stund i lugnan ro, på soltrappan.
DSC_5483

4 thoughts on “Inspirerande vårtrötthet

 1. Fint skrivet inlägg och vackra bilder. Härligt med vårskriket! Jag skrek av en helt annan anledning. Vaknade i en vit värld och det var inget roligt alls 🙁 Bara att ladda om och se vad dagen bjuder på. Vilken ljuvlig soltrappa du har. Ha en fin vecka och lycka till om du gör Bosses utmaning.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, snö kan ju ge en chock när man blivit invaggad i tron att våren har landat. Man får passa på att nyttja stunderna på trappan när de bjuds.

   Reply
 2. Sitta ute och fika i vårsolen det är verkligen kalas det! Ljuvligt! Vi har haft sol här under många dagar, men idag är det mulet och litet snöflingor far i luften emellanåt.

  Välkommen åter till min blogg när lusten infinner sig... 😉

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man får ta de lite "surmulna" dagarna emellanåt - gott att veta är våren är på G.
   Tack Mia, jag tittar gärna in. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− seven = 1