Grönt är skönt

Vi är på väg att beställa ny soffa och sedan länge har jag sett för mig att den ska vara grön. Tygprover i mängder ligger framme och vi har otroligt svårt för att bestämma oss. Angenäma bestyr. Men grönt - så långt har vi i alla fall kommit - är skönt! Kanske är det för att vi hämtar det gröna från naturen som den tycks ha en vilsam effekt och är lätt att ta till sig. Men den är förstås också möjlig att applicera på mycket annat och i massor av nyanser, varav det finns de som är mer grälla än sköna.
Färg är temat hos Bosse denna vecka och jag har kikat runt lite, inspirerad av att hela naturen i dagsläget håller på att bli storslaget grön. Härligt! Nu var lekens direktiv foton på lite mer spridda ting än vad heminredning och natur kan åstadkomma. Jag hade en tanke på orange 🙂 men kanske hade det blivit lite knepigt.

IMG_0678Grön fasad på en av stadens äldre byggnader.

IMG_0677Vacker gammal port, i mitt tycke, målad i en dovt grön nyans.

IMG_0684I denna gröna låda hoppas jag att det landar lite rolig post till någon som blir glad och väl kan hantera mindre muntra fönsterkuvert som sannolikt också dimper ner.

IMG_0676

IMG_0124 (1)

DSC_5698Ovan tre olika fortskaffningsmedel för olika åldrar, för lek och transport och i olika gröna färger.

DSC_5701Jag vet inte hur oväntat det kan te sig, men plötsligt, under min promenad, slår det mig att gräset lyser grönt i trädgårdarna, till följd av  mer  vårliga temperaturer och omväxlande regn och sol som varit de senaste dagarna.

DSC_5712Jag blir glad av att klä mig i grönt emellanåt.

Men var katten finner jag ett fönster med en grön blomlåda?!

6 thoughts on “Grönt är skönt

 1. Jag gillar den där gamla porten och att du har med många olika nyanser av grönt. Kunde blivit en ny film. 🙂 Hade jag varit lite kortare till växten hade jag gärna gjort en provtur med den tuffa bilen av trä. Grönt är en tacksam färg i denna vårtid. Grönt är även min frus färg. Nyfiken som jag blir ibland undrar jag såklart vilken småländsk stad det rör sig om. Ge mig första och sista bokstaven så jag också får leka. 🙂
  kram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Du får allt lämna Småland så hälsar jag dig istället till Sveriges trädgård, till plats med början på K och slut på A. 🙂

   Reply
 2. Så vackra nyanser av grönt du hittat! Och grönt är ju en glädjens färg och nu i åvr så blir man extra glad av allt det gröna som kommer upp.
  Grattis till ditt lyckade uppdrag i Bosses lek.
  Spännande att leta färg till en ny soffa och bra att veta att ni är överens om grönt. Ett bra val tycker jag också.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, nu har vi enats om ett grönt tyg och går i väntans tider, det vill säga väntan på leverans. Spännande!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× seven = 35