Vi lutar oss tillbaka

En gråmulen tisdag. Det blåshål vi bor i får klotrobiniorna, som ännu inte  hunnit "sätta sig" efter fjolårets plantering, att krokna i vinden. Det gäller att surra. Bor man vid havet där vindarna ofta "brallar i" så lär man sig det, även om man är en landkrabba som jag.

Jag roar mig kungligt idag. Huset är tyst och känns tomt. Yngst och jag är lediga och pysslar med lite av varje. Bröddegen står på jäsning och jag har flyttat ut datorn i orangeriet, för att skriva lite och uppdatera mig på något bland den allsköns information som finns att hämta på nätet.
Läser listan där årets sommarvärdar presenteras och laddar ner den i min telefon. Sommarvärdarna vill jag ha koll på. Ett av mina verkliga favoritprogram. De där ljumma sommarkvällarna när J och jag sitter under stjärnhimlen och sätter på radion lagom till reprisen av det program som sändes tidigare under dagen. Det vi inte hade möjlighet att lyssna på för vi hade fullt upp med annat.
Ibland har vi lite för mycket av "fullt upp med annat" när vi är sommarlediga tillsammans. Det är ofta så många projekt som driver oss. Kul idéer som är svåra att låta bli att förverkliga. Då kan det vara extra skönt med en dag då man pysslar med det där lilla finliret som ofta faller mellan stolarna mitt i alla hus- och trädgårdsprojekt.

Jag snubblar in i boden som är överfull av trädgårdspinaler. Där behöver verkligen rensas för att sedan ställa tillbaka grejerna på plats. De grejer man fortsatt behöver vill säga.
Jag gör en översyn av krukorna och får en känsla av att allt måste ha blivit urvuxet. Endast krukor i storlek S och XS är lediga för närvarande. Plantorna har förmodligen hoppat i vuxenstassen, medan somliga seniorer de senaste åren har fått ett äldreboende i rejält tilltagna terrakottakrukor. Kanske dags för nya små sticklingar att ta plats. Fast ingen brådska med det.

Idag lutar vi oss lite tillbaka yngst och jag. Det är en sådan där gråmulen tisdag, i mitten på juni, när sommaren känns väldigt lång. När det känns som att man har all tid för sticklingar och en massa härliga sommarprojekt.

DSC_5973

10 thoughts on “Vi lutar oss tillbaka

 1. Så här i början på sommarlovet är det som härligast och det känns oändligt. Ibland måste man varva ner och inte tvunget vara så effektiv varje dag. Världen går inte undre för att man inte gör allt man planerat in. Ha det gott.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Så rätt, det är härligt att ibland få ta dagen som den kommer och göra som man känner är bäst.
   Ha det fint du med.

   Reply
 2. Det verkar som du har det bra så här i början av sommaren vid din kust.
  Jag gillar också att ha koll på sommarpratarna och har det som en favoritsida. Sedan väljer jag ut guldkornen och lyssnar vid lämpliga tillfällen. Regniga kvällar är ett sådant.
  Hoppas boken kommit fram och i oskadat skick.
  Junikramar från ett soligt Ystad.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja tack, här är livet prima. Det gäller att passa på att njuta sköna försommardagar. De regniga och lite gråmulna dagarna tänker jag låta få guldkant genom att lägga benen högt och läsa bok. Prio ett i högen är "Mina fotsteg i ditt hjärta." Låg i lådan för någon vecka sedan, i skick precis som önskat.
   Kram!

   Reply
 3. Just nu känns verkligen ledigheten lång när den ligger framför en som ett oskrivet blad. Men av erfarenhet vet jag att den brukar gå oroväckande snabbt så det gäller att njuta av varje dag på det sätt som man önskar.

  I dag blir det bokläsning för trädgården har redan fått en snabb översyn. Så kanske en tur till stora staden. Vi får se...

  Kram och ha en bra dag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det gäller att ta tillvara tiden. Bokläsning är ett alldeles ypperligt sätt. En tur till centrum emellanåt kan vara ett annat, staden är ofta vacker på sommaren.
   Tack, ha en fin dag du också.
   Kram

   Reply
 4. Underbart så här i början av sommaren och jag vill verkligen ta tillvara varje minut. Midsommar står för dörren och jag ser fram emot Bruce Springsteen konserten på midsommardagen. Sommarpratarna är också ett säkert sommartecken. Ha en fin helg och solkramar 🙂

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ah, vad härligt med en Springsteen-konset under midsommarhelgen. Den blir alldeles säkert helt fantastisk.
   Njut sommardagarna! 🙂
   Kram och trevlig helg också till dig!

   Reply
 5. Tack för fin och somrig läsning. Jag läste, blundade och så ditt hus och miljö framför mig.
  Jag log och kände igen det där med krukorna och de som står där och är lediga.
  Även här skulle det ehöva rensas i "pation" (den inbyggda balkongen bakom stugan) för där finns det mesta och lite till.
  Sommarpratarna har jag också laddat ner och vi brukar sedan många år tillbaka lyssna på programmet när reprisen sänds på kvällen. Och har vi inte möjlighet då så har jag laddat ner programmet.
  Förstår ju att du bor vid kusten och har havet nära.En miljö jag skattar högt. Vi har ju haft båt och sjö och hav tillhör mina favoriter. Men numer är solen inte längre min vän så det är skuggan som gäller.
  Mysigt med en halvmulen dag så här i början av sommaren med "yngst". Och sommaren är lång! I alla fall just nu.
  Stor kram och många tankar!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Vad mysigt att du hittar ett sätt att "titta hem" hit till mig. Du är så välkommen!
   Varm kram tillbaka till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = one