Det hettar till

September är så varm att jag nästan inte vet vad jag ska göra av mig. Vill liksom sprida ut kroppen. Det är väl den fuktiga värmen gissar jag, som landar när sommaren är sen, nu till och med på gång att gå över i höst, som förstärker känslan. Hänger tvätten på tork gäller det att få in den innan första kvällstimmen nalkas, för då är den som knappt urvriden igen.
Det hettar också av någon slags infektion som bråkar med oss - far runt mellan oss och inom oss. Stundvis känner vi en släng av feber. Kurerar halsont, huvudvärk och ömma kroppar efter bästa förmåga. Idag ska jag koka skivad ingefära, "spetsa" med äppeljuice och citronsaft och sedan dricka varm med en klick honung. Gott för en hals som inte helt är i slag.
Rejält varmt är det också här hemma av alla brödbak som varit på gång denna vecka. Gräddningen höjer inomhustemperaturen till nästan outhärdlig. Baka eget bröd är något vi har hållit på med så många år att vi nästan har glömt att det finns att köpa. Och jag fortsätter baka som om jag glömt att det inte går åt lika mycket till vardags längre. Men några extra limpor i frysen gör att jag kan skicka med äldst och mellan lite hembakat bröd när de far tillbaka till sina vardagsliv efter en helg hemma. Ibland undrar jag om jag är för mycket mamma.
Men det är en fin september. De strålande solskensdagarna långt in i månaden får mig att känna att den kommande vintern inte blir så lång och mörk. Det är värt mycket.
dsc_6326

4 thoughts on “Det hettar till

 1. Hoppas ni snart får bukt med det som bråkar. Nej. Jag tror du är en mycket omtänksam mamma. Sedan ska de få gnälla lite att det är för mycket. Det hör till spelets regler. Det känner jag igen. Dina, mina och jag inser självklart att det motsatta skulle vara mycket mer jobbigt att tackla. Mammor som inte bryr sig om sina barn.
  Jag försöker också försöka komma ihåg att ta in tvätten innan fukten tar över makten.
  Kram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja tack, redan på bättringsvägen.
   "Dina, mina och jag" ... hm, jag gillar det, det känns fint. Visst, de kan gnälla ibland och du har rätt; det hör till, men mest får man ändå tusenfalt igen. Å´ jag håller med dig, mammor bör verkligen bry sig om sina barn. Tack, det känns fint att få lite uppmuntran.
   Kram

   Reply
 2. Trist att en bassilusk surrar omkring hos er men drycken hjälper till att kurera. "Din dryck" kokade vår "ayi" (hemhjälp) till mig i Peking när jag hade en hasinfektion men där var det bitar av päron som gällde i stället för äåålen. Och visst fungerade den. Lindrade!
  Så mysigt med brödbak! Ja, jag vet att det varit varmt, men nybakat bröd är något extra. Och så fint att de studerande på annan ort kan få med sig lite.
  Att vara för mycket mamma tror jag inte man kan bli....
  Önskar dig en fin helg och hoppas att ni kryar på er.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack, de flesta av de där små ettriga har nu tagit vägen någon annanstans, skönt! Fast det smakar fortfarande bra med lite varmt för halsen.
   Du har säkert rätt, man kan nog inte bli för mycket mamma, man känner ju faktiskt oftast att de sätter värde de på det.
   Nu tänker vi oss en fortsatt härlig ledig, önskar dig och de dina detsamma.
   Kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − = 2