Cocktaildags?

dsc_6340Tid för skörd står högt på önskelistan. Jag skulle bli verkligt lycklig om någon kunde ge mig tipset på hur man kringgår det omöjliga att få oliver att mogna här i Norden. Jag bor ju ändå väldigt mycket på södra halvan av vårt avlånga land. Tillräckligt nära Medelhavet för en ynka liten olivskörd ... Det är vad jag önskar och gärna vill tro att jag kan hoppas på. Men ack ...
Mitt fina, lilla träd är fullt av frukt i år. Det är förstås jättekul, men samtidigt desto snöpligare att vi inte får glädjas åt den cocktailkväll det hade kunnat bli. Min kompis Åsa, hon har minsann fått oliverna att mogna på sitt lilla träd. Det hon fick av mig i våras. !!! Varmaste sol- och lähörnan var hennes tips. Hennes träd hade tre oliver att ombesörja. Och det är klart, kan man lägga allt krut på färre objekt ökar väl chanserna. Tre stycken är ändå bättre än inget. Och kanske alldeles lagom för en cocktailkväll. I alla fall en på tu man hand. Men det ger ju ändå vissa förhoppningar. Att det måsta gå, menar jag. Kanske ändå ska se över inbjudningslistan ...

dsc_6339

6 thoughts on “Cocktaildags?

 1. Det var verkligen en imponerande skörd! Vi fick inte en enda på vårt träd tyvärr men så är det också mycket mindre...
  Kram och god kväll!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag är faktiskt själv helt häpen, men trädet har några år på nacken och har väl boat in sig här hos oss.
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Reply
 2. Än är det nog inte alltför sent. Jag ser ju att det är många på gång. Här växer olivträden ofta även fritt och jag har ännu bara sett gröna små oliver som hos dig. Tror de är färdiga i slutet av oktober.
  Så vänta och se! Jag tycker det ser lovande ut!
  Kommer gärna på ett cocktailparty.
  Olivkram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Hoppas du har rätt, jag håller tummarna. Å´ du är förstås varmt välkommen!
   Vimmelkram bland alla cocktails! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − = 4