Gråmys

Gråmyset utanför fönstret ger en känsla av att tillåtas andas ut. Man är inte riktigt van vid att september är en månad som förväntar sig att man ska hantera den som om det vore augusti. Det är lätt att man börjar flytta in och det kan ge en aning dåligt samvete att inte "ta vara" på dagarna. Så det är lite mysigt idag att höra dropparna slå mot rutorna, höra vinden vina och se hur den ruskar om i trädgården. För den del ingen skam åt september - det har verkligen varit en jättefin månad, men nu är jag redo att välkomna oktober som idag känns lura bakom hörnet.

Igår passade jag på att "ta vara" på den kanske, enligt meteorologerna, sista sommardagen med att gräva trädgårdslandet. Eller ... vad man nu ska kalla det. Vi satte vår enda och stora förhoppning till bönor och sockerärtor som fullständigt har tvärvägrat. Men inget kan väl växa i något som är så torrt att dammet kring det yr. Jag brukar inte "skämma bort" trädgården med vattning, men i år hade det nog varit läge. Trotsat denna öken har somliga ändå lyckats med. En liten örtagård blev det också i år. Det är härligt att plocka av den till maten eller till vasen som står på bordet.
Det var en fin dag att vara ute och slutet av september känns som rätt tid för att "vända" jorden, men jag saknade lite av hösten runt om mig där jag stod och grävde. Några små ringblommor och krassar som inte hunnit ge sig av törst, blev till en pytteliten bukett som fick följa med mig in. Den lyser fint idag framför ett gråmysfönster.
dsc_6346

 

10 thoughts on “Gråmys

  1. Mia

   Post author

   Lite höstigt var det allt idag. Å´ jag håller med, det känns skönt - som att det lägger sig ett lugn över hösten.

   Reply
 1. Oktober är på ingång och visst har det varit en strålande sommar och en jättefin första höstmånad.
  Låter som en bra syssla att ha pysslat ute i landen så här inför oktobers ankomst. Och om nu bönorna och ärterna tvärvägrade i år så har du kunnat glädjas åt örter och vackra blommor och en hel del annat.
  Bönor &ärtor vilade sisg nog i form och kommer igen nästa sommar.
  Önskar dig en trevlig dag!
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tidig höst i trädgården brukar vara härliga dagar och det är alltid - nåja, nästan alltid - med tillfredsställelse jag ägnar den tid. Trist förstås med det man hade önskat ville växa, men desto gladare blir man om man väljer att titta på det som gått en mer till viljes.
   Ha en fin dag du med!
   Kram!

   Reply
 2. Nog märks det att oktober närmar sig men vi har ändå ganska så varmt. Fast solen har bestämt sig för att ta en paus. Däremot har vi sluppit regnet. På gott och på ont...

  Kram och trevlig torsdag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Kvicka färgskiftningar på träden avslöjar en nära förestående oktober, fast graderna på termometern säger annat. Regnet, får jag nog ändå tillstå, är välkommet nu.
   Kram till dig!

   Reply
 3. Hej Mia! Vilken fin blogg du har! Du skriver mjukt och bra och har sköna bilder. Min soltrappa är en fin plats! En gång hade jag en soltrappa också och en trädgård. Livet förändras och jag har nu en stor balkong och en jättestor balkonglåda 🙂
  Din lilla bukett på bilden innanför regniga rutan är underbar!
  Ha det fint resten av dagen!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack för fina ord, både de och ditt besök gör mig glad.
   Visst är det så; livet är föränderligt. I den processen hoppas man att något som är bra blir till något nytt som är lika bra. Eller kanske rent av bättre, vem vet ...
   Ha det fint du också!

   Reply
 4. Vilken fin bukett av blommor som fick komma med in. Gick du efter de som saknade paraply och var rädda för allt vattnet? 🙂 Effektfullt med dropparna på fönstret.
  Helgkram Bosse

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ three = 5