Andra advent

dsc_6520Just när man tror att den där härliga känslan av advent ska omhulda huset, så smiter vinterns baciller in genom kransklädd dörr. Rösten tar vägen någonstans där den är helt obrukbar och halsen tar sig uttryck som ett rivjärn.
De planerade projekten blir vilande tillsammans med mig och det som redan är inbokat i almanackan avbokas. Det känns ganska okej att ställa in tandläkarbesök, men trist att ha det kvar. Tråkigare är det av avboka vinlotteriet som jag precis var i faggorna att börja styra med. Fast det är å andra sidan en väldigt trevlig sak att ha kvar. Så är det en hel del annat jobb och julbestyr som kommer av sig och bockarna på att-göra-listan blir noll.
Jag tar till de beprövade gamla huskurerna. Kokar ingefärste med citron och sötar med honung. Ligger nerbäddad i soffan och sörplar te tills det känns som att det blir sjögång i magen. Det är skönt att det finns tid för vila och skönt att någon kommer för att fråga hur jag mår.
Det kommer helt oväntat och glatt överraskande en hel familj och frågar hur jag mår. Plötsligt kliver först äldst och sedan mellan, ovetandes om varandra, in i hallen. Spontana hembesök. Min teblaskande mage och rasp till hals blir gladare och vi får en mysig andra advent hela familjen tillsammans.
Idag behöver jag inte längre dessa mängder med varmt te. Istället har jag börjat sätta bockarna. Nygräddat julbröd doftar gott från köket. Nu är vi på gång.
dsc_6524

8 thoughts on “Andra advent

 1. Vad skönt att du mår lite bättre nu och jag är säker på att dessa oväntade mysiga besök i helgen gav dig extra krafter .
  Vila och omtanke kan göra mycket.
  Jag riktigt känner doften av nybakat bröd ändå hit och kanske kommer ett litet smakprov genom luften. Det känns så.
  Stor kram och många tankar från mig.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Vila och omtanke är fina saker.
   Är nu baket luftburet hoppas jag det smakar gott. 🙂 Lingonbröd - yngsts favorit.
   Tack, de värmer.
   Kram

   Reply
 2. Helt däckad kan man bli av dessa luriga basilusker.
  Jag går knappt på halvfart, men jag går, bra så.
  Härligt mysiga bilder.
  Krya på dig.
  Kram!

  Reply
 3. Oväntat och så kärt besök kan verkligen pigga upp. Hos oss går det mycket förkylningar och influensa så jag är tacksam över att ha klarat mig. Så här lång är kanske bäst att tillägga...

  Kram och krya på dig!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det är härligt att få bli uppiggad så, fast förkylningar och influensa håller man sig helst förstås undan. Om man kan.
   Tack!
   Kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight + 9 =