Mitt i sommaren

DSC_6012Det är marknadsdag och midsommartid. Men någon krans av olvon kommer Du sannolikt inte att linda, tänker jag medan jag hör den svenska sommarmusiken ljuda ut i köket. Inte jag heller för den delen. I stället står jag med kladdiga händer och lägger sista lagret med laxröra över smörgåstårtan. Täcker den med fuktat papper, sveper in den i plastfilm och ställer den sedan kallt över natten. I morgon ska den täckas med ett berg av räkor.

Yngst har gett sig in till marknaden en stund, medan mellan och J skyfflar makadam till vårt byggprojekt. Äldst har slutat nya, första "riktiga" jobbet för dagen och förbereder sin midsommar.
Jag har också tankarna på förberedelser inför stundande helg denna dag. Hoppar över marknaden. Och byggjobb. Tar det istället lite lugnt på hemmaplan mellan varje syssla. Chillar, som vi säger, en stund då och då.
Mina makadammuskler behöver lite vila. De har minsann också skyfflat en hel del av alla de otaliga ton som sedan fraktats i skottkärra från grindhålet till husgrunden. Arma kropp, lyckliga sinne. Arbetsamt och tillfredställande, på en och samma gång, är vad det är.

DSC_1576

Somriga, röda gubbar ska skördas. Matjessillen ska tillsammans med sina givna kompanjoner få bli till en härlig röra. Nyupptagna potatisar ska skrubbas och få en stor smörklick med en nypa salt. Blommor på bordet ...

Det är svettigt mitt i allt arbete ...
DSC_3438... men också mycket kärlek i luften. 🙂

Trevlig midsommar och fortsatt härlig sommar!

4 thoughts on “Mitt i sommaren

 1. Midsomartider, härliga tider - förstår att ni har en hel del jobb med ert gemensamma byggprojekt men fint att att ta lite ledigt nu i dessa dagar.
  Låter fint med det du ordnar och smörgåstårtan kommmer att bli så god. Önskar jag kunde smakat den.
  Hoppas ni haft en fin midsommar och njutit av livet här och nu.
  Kram och många tankar.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack fina du, för titt-in och hälsning.
   Vi njuter sommar- och semesterdagar - mest de soliga. Fast ibland kan det vara vilsamt med lite annat väder. Man får ta det som det kommer.
   Allt gott!
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − 4 =