Kanelbullar istället för husbygge

Vi är lediga några dagar J och jag. Tanken var att lägga sista handen vid sommarhuset innan vi låter projektet gå i vila för vintern. Hade vi fått bestämma skulle det ha varit sol och härliga höstdagar. Men nu gör vi ju inte det, bestämmer över vädret, så istället har vi stått på svajig byggställning i hårda vindar och murat upp stocken. Vill gärna hinna medan vi ännu har rinnande vatten i den sommarledning kommunen erbjuder. Någon vecka till med vatten och några stenar kvar att mura.
IMG_1288Så har vi satt några av de sista bjälkarna. Trotsat blåsten och varit glada för uppehåll och den sol som tittat fram. Jag med min svindel har tittat upp istället för ner medan jag skruvat fast järnen som håller bjälkarna i nock. Själv håller jag så hårt jag kan i vad som finns att hålla.
DSC_7555

Idag är vi väldigt lediga och lite rastlösa. Regn som faller gör att det blir kanelbullar istället för husbygge. Det var inte så vi hade tänkt, men det blir bra det också. Och det är faktiskt en väldigt bra dag för kanelbullebak.

Vår trevlige och kunnige kontakt på det träbolag där vi beställer byggmaterialet har omsorg om vårt projekt och kollar upp hur det fortskrider. Han vill gärna att vi lägger taket innan våren, säger han. J och jag som tänkt att det kunde vara skönt att ta lite vintervila, tittar på varandra och tänker att: Jaha, där rök den. För så klart känner vi förstås hur han triggar igång oss.

Men idag känns det skönt att ha klivit ner från byggställningen. Mysigt att ha café hemma i goa soffan. Tända ljus. Regn som smattrar mot rutan.
Tak innan våren...hm, jag vet inte...vi får se hur det blir med den saken.
DSC_7560

12 thoughts on “Kanelbullar istället för husbygge

 1. Oj, vilket bamseprojekt ni har för er! Jag har ju inte varit in här på ett tag, knappt någonstans alls i bloggvärlden annat än på min egen sida och knappt det ens.
  Kanelbullarna ser väldigt goda ut!
  Karin

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det är lite att bita i, men självvalt och väldigt kul.
   Du är så välkommen att titta in Karin när det passar dig. Med lite tur finns nybakade bullar. 🙂

   Reply
 2. Snygga kanelbullar, här fick jag en köpt från macken av mannen...fast den hade förstås rosa srössel på sig.

  Vad duktiga ni är ed bygget, bara trist med det här ruskvädret somhåller på utanför. Hoppas på många bra soldagar med byggfix

  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Kanelbullebak ägnar man sig åt när man har tid och lust :). Goda finns också på annat håll, måste minsann inte vara hembakat.
   Tack! Ett roligt projekt men till del förstås väderberoende - några soldagar har det blivit. Lite till fix, men snart är det dags att låta det gå i vila för denna säsongen.
   Kram till dig!

   Reply
 3. Att bygga, bygga upp och bygga nytt är minsann en växande process som har ett stort innehåll som att lägga tak innan våren - få planera om och in för att få ihop det hela. Snygg blå färg på takstolarna 🙂
  En fin kaffestund där på bilden!
  Mysiga stunder kan det inte bli för mycket av!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Lite att tänka på är det allt. Många tankar faller på plats i stunder av vila. En regnig dag med fika kan göra att man bättre vet hur man sedan ska gå vidare. Allt har sin tid...och mys är viktigt.:)
   Kram till dig Tove!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Att titta uppåt kan faktiskt vara räddningen. 🙂
   Kanelbullar behövs gärna ofta, men en sådan fika är desto mer njutbar eftersom den sällan blir.
   Kram till dig!

   Reply
 4. Så fantastiskt flitiga ni är och varit. Och vilken känsla att ser ert sommarhus ta form. Så mycket jobb och så mycket glädje. Tänk vilken kunskap ni har och fått.
  Tycker det låter alldeles väldigt bra med kanelbullar och café hemma med †ænda ljus i stället för att bygga när vädert nu inte är helt med er. Men vädert kan man ju inte påverka.
  Stor kram och många tankar.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack! Ja, det är jättekul att vara så mycket längre på väg och mycket har vi lärt.
   "Alldeles väldigt bra" - så sant! 🙂
   Gärna några soldagar till sedan får projektet gå i lite vila för vintern. Men det där rackans taket gäckar... 😉
   Stor kram till dig Ditte!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 3 = eleven