För mycket lite annat

DSC_7615Jag har en måndag hemma och har lite svårt att ta den till vara. Egentligen borde jag vara fulladdad av energi. Jag tycker ofta det är spännande att börja en ny vecka och helgen har varit lugn och vilsam utan tider att passa. Att slippa passa tider, det är att vara ledig. Dagar utan klocka.
Lite annat gör att måndagen blir svår att styra upp. Ibland kan det bli väl mycket "lite annat" och kan då ha en förmåga att uppta det mesta. Svårt att känna in var man ska börja nysta.
Idag hittar jag ingen tåt att dra i, så jag slutar leta efter den för att inte tömma mig på energi som gör bättre nytta någon annanstans.
Jag låter Katie Melua sjunga för mig medan jag lurar lite på julklappar till trion. Låter det gråa blöta utanför fönstren locka mig att sätta mig i sköna soffan med en kopp kaffe och ett soduko. När jag fått allt från ett till nio att hamna rätt upprepade gånger, öppnar jag skafferiet och plockar fram mjölpåsar. Mixar en blandning till en jämn deg. Medan den jäser försöker jag hitta ord som känns bra att sätta samman till en liten kortprosa. En meditativ stund.

När kvällen kryper inpå har jag inte varit ute på den promenad jag sannolikt hade mått gott av. Den får bli något bra till en annan dag. Istället dukar jag fram och bjuder på några av de nybakade skorpor som nu fyller burken som var tom i morse. Jag lägger ner stickningen som under dagen vuxit sig större, den som ska bli en värmande julklapp till någon jag håller mycket av. Och så tillåter jag mig att tycka att jag gjorde något bra med min måndag. En måndag som för mycket "lite annat" höll på att ta ifrån mig.
DSC_7621

8 thoughts on “För mycket lite annat

 1. Låter som att det blev en riktigt fin måndag, trots lite annat....
  Stickning och bakning...så fint...och Katie Melua ... så rogivande.

  Gillar bilden med fåtöljen och stickningen, ser så hemtrevligt och behagligt ut. Trivsel!

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Visst blev det så. 🙂
   Ja, det är härligt att ha sin lilla hörna.
   Tack, jag önskar dig detsamma.
   Kram!

   Reply
 2. ÅÅÅ det blev ju så fint i kortprosa! Det lilla mycket blev kanske inte mindre men det blev mycket i alla fall ju 🙂
  Känner till fenomenet att det blir lite mycket och det har jag undrar över eftersom jag ju alltid har lediga dagar.
  Solhälsningar från mig i norr 🙂
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack!
   Ja, ibland kan det vara förvirrande att så lite kan bli så mycket och ta så mycket plats. 🙂
   Vad härligt att solen lyser på dig!
   Kram!

   Reply
 3. Vilken fin måndag du haft. Så behagligt att läsa om din dag. Så lugnt och avkopplande. Katie Melua tycker jag så mycket om och både hennes röst och texter talar till och med mig.
  Att det blir en "annan " dag än den en eventuellt planerat tror jag är av godo. Att bara här och nu känns befriande.
  Tack för fin läsning.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, ibland behöver man såna dagar - ofta går mycket allt för fort. Det behöver inte alltid vara så uppstyrt, utan kan vara bra att ta det lite som det kommer.
   Tack själv Ditte för besök.
   En varm kram till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × = eighteen