Vi håller ställningarna

Som vän av handboll gick man lite i sank i går. Om man är blågul vill säga. Märk väl: inte blå och gul. Det läste jag däremot i morgontidningen att andra verkat bli efter en annan match. Två ungdomslag i hockey som fick till ett så hetlevrat efterspel att 205 utvisningsminuter delades ut och flera spelare är nu avstängda från träning och matcher ett tag framöver.     ?!??!?      Det är nästan så man slutar vara blågul. Ta det lilla lugna uppmanar jag!
Själva håller vi oss coola. Åtminstone mellan matcherna. Då håller jag nämligen på att frysa fötterna av mig ute på bygget. J står krumbuktad uppe på byggställning och förbereder alla rör för elen, medan jag vankar kring nere på golvet och finns tillhands när läkt ska sågas och passas till och alla takplank ska snedsågas i rätt längd för att gå ihop. Jag gör mina moves emellanåt, för att hålla mig varm. Ser till att få igång ett schysst fotarbete (just fötterna är extra illa drabbade i detta fryshus till bygge) i takt till musiken som vi har med i vår lilla bärbara "musiklåda". Tänker att jag nog skulle göra mig bra som maskot innan handbollsmatcherna drar igång. Du vet de där i ekorre- eller lejonkläder eller vad det nu kan vara. Värre vore det att få till det på medar innan hockeymatcherna. Men där slåss de ju så mycket, så de har jag ändå bojkottat. Och förresten är mitt idrottsintresse inte större än att jag är fullt nöjd med de som lirar boll med händerna. Smittad av far i huset och yngste sonen. Somliga smittor är gynnsamma.
Håll nu ställningarna! Det är ju faktiskt precis vad vi själva pysslar med för att bli färdiga med huset nån gång. Men annars tänkte jag snarast för att hålla dig borta från andra, mindre trevliga smittor som härjar denna tid på året. Här finns inte tid och ork för influensa och alla omöjliga varianter av magsjuka. Kramens dag, som jag hörde infann sig i går, den kan ju vara lurig mitt i smittohärdstider. Men där är jag kluven. För kramar, gott folk, det är stärkande. Precis som ett knippe tulpaner, vilka ju också hade sin givna dag alldeles nyss.

Detta lilla januariinlägg blev som byggjobbet är för närvarande: rörigt värre. Men vi håller som sagt ställningarna.

8 thoughts on “Vi håller ställningarna

 1. Det låter tryggt och bra att ni håller ställningarna. I skolan har januari börjat lugnt på sjukfronten men snart är "vabbruari" här och då brukar flera baciller komma på besök. Men kramas tror jag nog att man vågar ändå!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man gör vad man kan för att hålla ställningarna på alla möjliga håll. 🙂 Viktigt, tror jag, att komma ihåg att kramas mycket där emellan.

   Reply
 2. Jisses, förstår att det kan vara kallt med utomhusarbete just nu. Jag kände mig nedfrusen efter dagens konstrunda på stan, men då hade jag ändå varit inomhus största andelen av tiden.

  Ta med dig lite varm choklad upp på taket vetja....och Lycka till med ställningar och byggande!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Varm choklad är till go hjälp för att hålla värmen. Utomhusarbete blir det åter till våren, fast just nu är inomhus nästan kallare än utomhus. Men får vi bara ordning på elrör så är vi ett steg närmre ett värmesystem.
   Tackar! Vi kämpar på. 🙂

   Reply
 3. En stor eloge till er och jag förstår att det tar på krafterna på olika sätt att "hålla ställningarna.". Kanske får du då och ta och kasta upp lite saker till maken och då låtsas att det är handboll det är frågan om. Önskar er det bästa med el och vattensystemet.
  Och några kramar ger extra värme och styrka. Alldeles säkert.
  Varm kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man tackar! 🙂
   Man har faktiskt sina små knep för att göra det hela till ett trivsamt nöje. Och några styrkekramar där emellan värmer alltid gott.
   Varm kram också till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = one