Nu fortsätter vi …

Men hallå där! 🙂 God fortsättning!

Hoppas alla helger har varit sköna och att du springer in i nya året med laddade batterier.
Oskrivna blad ... det vilar något spännande över det. Och så är det skönt, tycker jag, att komma i gängse banor. Men också lite sorgesamt att behöva lämna något. "Du har kanske svårt för förändringar", säger mellan vid frukosten en morgon. Det är någon dag före nyår och jag ojar mig lite vemodigt och välbekant för familjen, över året vi är på väg att lämna. "Nej", säger jag lite stött, "jag gillar verkligen förändringar. Det är bara det där sorgesamma med att vara så nära att lämna något som man glatt sig så till och så stunden man tar klivet in i det nya." "Ja", svarar mellan, "det är väl en förändring, eller hur?" "Jo, visst, men ... " Så vet jag plötsligt inte längre om jag gillar förändringar eller inte, eller om jag har svårt för dem och samtidigt gillar dem.

Hur som; den stora plundringen har skett och huset blev mörklagt. Granen står där nedsläckt och naken en stund, innan jag får hjälp av yngst att slänga ut den avklädda icke längre önskvärda stackaren i kylan. Den gröna, granna som satt livet till för oss. Galet känner jag plötsligt, att hugga ner ett träd för att ställa in i ett hem. Men det glömmer vi till nästa år och håller oss till traditionen.
Allt på sin plats, åter nerstoppat i påsar och kartonger och nerburet i källaren. Och massor av space i vardagsrummet! Jisses, så härligt.

Ja, så var det gjort. Eller kanske snarare taget, det där klivet som bär mig så emot att ta. Men nu, ja nu, känns det riktigt bra. Det var på sin plats med en förändring.

10 thoughts on “Nu fortsätter vi …

 1. Hallå själv.
  Förändringar kan vara mycket. Vissa behöver bearbetas i etapper. Jag ägnar mig alltid åt tankar vid nermonterandet av julen och funderar ex. på hur den kommer att se ut nästa år. Hur ser det ut i världen? Finns alla de jag älskar kvar i livet? Men det är blandat med mycket ljus och det är skönt med mer space igen. Var sak har sin tid. Jag önskar dig ett fint 2019.
  Kram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är något fint med det där att det både är lite sorgligt att lämna och att samtidigt vara glad och tycka det är kul med det nya.
   Å´ visst, var sak har sin tid. Jag jobbar ständigt på att bli bättre på nuet.
   Fint att se dig här. Och förstås önskar jag också dig allt gott under året vi börjat "gå in".
   Kram

   Reply
 2. Visst kan det tyckas vemodigt att lämna ett år men samtidigt så kommer det ett nytt med nya utmaningar. Dessutom så tyckte jag att det var ganska så befriande att komma in i vardagens rutiner igen.

  Kram och ha det gott!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är härligt att ha tagit klivet in i något nytt. Och vardagen kan vara förvånansvärt vilsam. Ombyte förnöjer.
   Tack, detsamma!
   Kram

   Reply
 3. God fortsättning! Nu tänker jag, när jag kliver in i ett nytt år - vad för roligt kan hända detta året? Vilka äventyr ska vi få vara med på. Då känns det helt ok med förändringar. Njut av 2019 och må fantastiskt!

  kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, visst är det så! Med all respekt för vad ett år kan föra med sig så kan jag också känna mig så rackans nyfiken på vad som väntar. Man mår bra av att ta ett sidosteg ibland för att sedan komma tillbaka till det som känns "som vanligt".
   Tack, du också!
   Kram

   Reply
 4. God fortsättning!
  Jag känner liknande. Julen är en härlig tid och det bär emot att packa ner allt igen.. Jag har dock inte hunnit packa ner julen än utan den får hänga med ett tag till 🙂
  Kram och fortsatt fin januari!
  Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, så var vi på gång igen ...
   Det är så himla mysigt, tycker jag, att låta julen ta plats under hela advent och jul- och nyårsdagar. Så lyser den ju upp så fint när det är som allra mörkast ute. Men om inte strax före, så i alla fall strax efter, trettonhelgen, så har jag inte ro i kroppen längre. Då åker allt hel sonika ut och ner i lådor. Tills nästa advent ... Det är en fin tid på året.
   Detsamma!
   Kram till dig Christina

   Reply
 5. En bit in på 2019 önskar jag dig den bästa fortsättningen. Jag är sedan början av 2000-talet ingen julig människa. Inte alls. Men jag klarade av den i år och vi var hemma. Maken och jag. Och det blev helt ok. Träffade de mina en stund på julafton och det var viktigt. Men i övrigt....Ja, förändringar. Jag ser inte längre det mysiga eller rogivande med advent och jul och har inte gjort det på länge. Men du tänker så klokt kring detta. "Att lämna och ta sig till något nytt" var just det jag tvingades göra 2002 och nu har jag förlikat mig med det. I alla fall nästan. Då lämnade jag så mycket. Inte för att jag ville men så blev det. Nu blir ett nytt år tämligen oskrivet från början men jag ser fram emot att fylla det med ett innehåll som känns bra. Och förändringar ska man nog inte vara så rädd för.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack! 🙂
   Man måste verkligen inte vara julig och det är bra att stå emot om man känner att det är det som passar bäst för en själv. Bra också att förändringar kommer till. Ibland behövs de mer än man själv anar.
   Varm kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + = 6