Sjugradigt gråväder …

... är inte rätt förutsättning för att tända brasa i kakelugnen. Det verkar tokigt att följa upp med att låta fönster stå på vid gavel för att slippa få värmeslag. Jag längtar efter en knastrande härlig brasa, men den får helt enkelt vänta. Vi kryper upp i goa soffan och tänder ljus så länge.
En hyacint i full blom sprider härlig doft som mot alla odds får mig att känna att vi närmar oss advent. Det är annars inte riktigt där jag är i tanken mitt i denna märkliga tid. När ett förbenat virus lagt sordin över världen och det jag verkligen längtar efter är att få krama hela finaste trion, hårt och länge. Min innerliga önskan är att alla i vår lilla familj ska kunna träffas över stundande helger. Ett litet virus kan ha överraskande bra effekt på att få perspektiv.

Medan ljusen lyser upp novembermörkret kryper jag upp i soffan en stund på "otillåten tid", den där stunden då jag känner att jag borde göra nåt betydligt mer handlingskraftigt. En lyx jag unnar mig för att jag kan. Där klämmer jag ett avsnitt, gärna av nåt brittiskt drama. Hela nya säsongen av "The Crown" har slukats i goa soffans morgonmörker. Så hörde jag en filmrecensent slå ett slag för "I vår Herres hage". Lite förvånad har jag efter två avsnitt märkt att den faller mig helt i smaken. Det är de där förrädiskt vackra, vidsträckta engelska landskapen som har en välgörande effekt. Där hade jag gott kunna tänka mig en liten "cottage". Drömma kan man ju alltid...
När ännu ett avsnitt kanske lockar pockar i stället samvetet på dagsverket. I dag består det bland annat av lussebullsbak. Finsaker en grå novemberdag, inför söndagens advent.

Liten tjuvkik, mitt i jäsning...Det blir minsann en go´fika  i dag. 🙂

8 thoughts on “Sjugradigt gråväder …

  1. Mia

   Post author

   I år blev det ett ovanligt lyckat bak. Mycket nöjd just med jämna, fina bullar blev jag allt. Fick med mig ett litet tips som jag tror gjorde susen. Å´ så är det det där med dofterna...
   Kram!

   Reply
 1. Soffmys och tända ljus är ju bara mysigast just nu...jag värmer mig själv under min pälsfilt. Fastän det är plusgrader ute så är jag ganska frusen av mig. Så en varm brasa låter ju både mysigt och värmande gott.
  Kram Kajsa

  Reply
 2. Ett litet virus kan ha överraskande bra effekt på att få perspektiv. Det är så det är!
  Hyacint, lussekatt och sju gradigt grått - egentligen är det så flott, även utan gnistrande brasa. I vår Herres hage är helt i min smak, där kommer ironin, småiltert mellanmänskligt samspel som ser ut att dra åt olika håll, men samsas då och då. Och så vackert landskap! Och de olika karaktärerna som spelas så fint. Personligheter och perspektiv 🙂
  Önskar dig en fin adventssöndag Mia!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det finns en hel del brasaker även denna märkliga tid.
   Tack Tove, vi hade en fin första adventshelg.
   Nu önskar jag dig en härlig vecka!
   Kram!

   Reply
 3. Lussebullar! så himla gott med nybakat. Vi befinner oss i en prövningarnas tid, må vi alla få fira jul med våra närmaste i år ändå.

  Må gott och njut av dina lussebullar 🙂
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man mår lite extra gott av de där små finsakerna som förgyller, speciellt nu.
   Vi håller alla våra tummar Christina, för att vi kan ses i jul tillsammans med de vi håller av.

   Tack!
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + three =