En dag i veckan …

... bestämmer vi oss hastigt och lustigt för att dra ut på landet. Vi tar var sitt ombyte i en rygga och åker iväg för några dagar. Så himla härligt. Det är en lyx som passar mig perfekt. Lite spännande och nytt i tillvaron fast samtidigt så bekant och tryggt. Och tillgängligt! Det blir nästan som en minisemester att plötsligt dra iväg så där utan en massa planerande.
När vi kommer fram är huset hyfsat uppvärmt. Vi börjar ändå med att skruva upp ett par grader för lite mer mysvärme. Sängarna är bäddade, tandborstar finns redo och det finns specerier och kylvaror så vi klarar oss i några dagar. Men på vägen hit gör vi ändå ett litet stopp för att handla med oss det där lite extra goda.

När morgonen kommer är inget i vägen för gryningen. Jag hänger i fönstret precis så där som jag föreställde mig att jag skulle under tiden vi höll på med bygget och jag längtade efter att en dag få vakna till detta. Nu står jag äntligen här och ser solen gå upp. När det är dags för skymningen finns den också precis utanför. Det gör nåt bra med mig.

Det vi kan längta efter är en eldstad. Men den kommer. Vi måste bara skynda långsamt först. Allt nödvändigt är färdigt. Därefter får man i lugnare takt ta tag i vad som är prio ett, prio två och sen kanske också prio tre. Eldstad ingår egentligen inte i någon av dessa. Det är mer en ren bonus. Just sådant får man ha lite extra tålamod med att införskaffa och förverkliga.
Nånstans måste man pausa lite. Att bygga hus är i flera avseende resurskrävande. Vi måste få tid att vila kropp och sinne, hålla i börsen och hinna få nya idéer. Allt det där passar bra in i tiden som är nu, medan vi ser fram emot våren. Då tar vi nya tag.

6 thoughts on “En dag i veckan …

 1. Så fint att bara ta en rygga, packa det nödvändigaste och sedan dra ut på landet. När jag läste din text kände jag att jag var med här. Jag kände mig hemma.
  Jag förstår att ni måste prioritera vad som här näst ska komma. Men först och främst ska ni ju njuta av allt som är klart. Och glädjas.
  Många tankar och en stor kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det är livskvalitet, helt klart. Nåt som jag tror att alla mår bra av nån gång ibland.
   Var sak har sin tid, så är det, men vi gläds i nuet och på vägen vidare.
   Tack. En varm kram till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − two =