Helgen innehöll …

… en tur ut till fina livet på landet och en härligt solig promenad med en vy som fick mig att önska att jag hade fått med mig skrillorna. Andra hade kommit på den tanken i tid. J och jag fick nöja oss med att spana in de lyckliga med medar på fötterna på håll. Fast kanske skulle jag inte vara så tuff om jag väl tog mig ut på isen med skridskor. Bara tanken ger mig känslan och synen av armar och ben åt alla håll. Den utmaningen blev man i och för sig varse bara genom att promenera längs med en glashal gata. Kanske rent av värre. Hur som; mysigt likväl. Avrundade med att checka av att läget var lugnt i vårt lilla hus där vi dukade fram fika.

Helgen i övrigt bjöd en del skidskytte och handboll som i sin tur gav liv åt rörelse och engagemang. Sport blir väldigt mycket roligare med aktiva åskådare, även från TV-soffan. Så där skrålade hejaramsorna med blandad utdelning till följd.
”Brasat” i kakelugnen har passat alldeles ypperligt bra att göra denna helg med minusgrader. En bukett tulpaner har gett känslan av att vi går mot ljusare tider och en skål praliner intogs i snabb takt under spänningen vid sportevenemangen.  

Tyckte nyss jag sa till J: ”Det är nåt lite magiskt och alldeles extra mysigt med fredageftermiddagar ”, när jag plötsligt vaknar upp till en ny måndag morgon.
Måndag – fredag hela tiden. Ja, så kan det kännas.  Hoppas på en fin vecka. 

6 thoughts on “Helgen innehöll …

 1. Det ser mysigt ut. Jag hade nog också "glömt" skrillorna hemma. Praliner är livsfarliga på sitt sätt. Skid-Skytte älskar jag. Imorgon är det dags igen. Sedan är det VM nästa månad.
  Kram, Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Precis när jag rensar "skräpposten" dyker du upp som en trevlig "gubben i lådan". 🙂
   Ja, det var mysigt, fast det hade varit kul att testa med skrillor. Tror jag ...
   All choklad är oemotståndligt lurig. Bara slinker in mitt i all sportslig spänning.
   Kram till dig!

   Reply
 2. Ja, vad sker om en får på sig skridskorna? När sonen var liten köpte jag fina vita istället för att frysa och kan runt. Nu kanade jag mycket, men med sparken gick det om en dans haha.Jag satte på mig de igendå barnbarnen var små och det var roligt om än så staplande så. Sparklycka även då!
  Du har rätt det är måndag - vipps vapps- fredag . Här hålls också fredagsmiddag. Lite finns det kvar av ränderna med jobb varann helg fast det nu är snart 8 år sedan.
  Sport från soffan förekommer sällan 🙂 men skidskytten är bra!
  Imorgon är det fredag igen och jag önskar smaklig måltid och trevlig helg.
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   På isen med skrillor på fötterna. Tanken är gäckande. Sparka är annars väldigt kul. En gammal sån har jag också. Den väntar på mig ute i boden. 🙂
   Ja, så är det - fredag igen! Snart ska jag börja fixa lite med vad som kommer att ställas på bordet under kvällen.
   Tack Tove, detsamma!
   Kram 🙂

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Man vill ju gärna tro det ... att om man en gång har lärt sig så kan man. Å kan, ja, det kan man nog, men HUR? Jag saknar det också. Jag vet att jag tyckte det var jättekul att åka skridskor. Denna dag fick solen mig att känna att jag gärna velat pröva att åka. Längesen sen sist. Men det får helt enkelt bli en annan dag. 🙂
   Kram till dig Kajsa!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 − = one