Jag vet, …

... jag har nämnt det förut och gör det på nytt: Jag är en betongkonsistensexpert. En fena på hur den ska blandas. Fingerspitzengefyhl ( hittar inget tyskt Y här. ) Inte mycket för världen kan tyckas. En profession med ett synnerligen snävt användningsområde. Men ack så väl det kommer till pass när det är dags för en blandning.
Här har vi slagit till ett otal. Murblocken med vilka vi byggt väggar med sockerkakssmetskonsistensbruk. ( Får en att vricka tungan. ) Lätt att "smeta ut". Väl lätt. Här gäller det att hålla den rätt i mun, tungan. Annat är det med trappor. Betydligt annorlunda struktur på betongblandning. Trögflytande är bara förnamnet. Det kräver sin man att jämna ut den för varje steg. Så har vi putsen med lite mer mittemellankonsistens. Lagom, var ordet. Den som fint ska läggas som ytskikt på murade terrassväggar. Medgörlig, det må sägas, men nu har maken tagit över görat, med vilken av blandningarna det än månde vara. Jag har blivit innerligt trött på den del av processen där vår cementblandare är inkluderad i arbetet. Jag är liksom färdig med den biten.

Jag har istället kommit till den del där det påtas i trädgården. Den gillar jag. Fram med spade och grep. Det ska till ett litet trädgårdsland. Tänkte jag. Så småningom. Jag vet att J tänker likadant ( nästan ). Så gemensam ambition ska nog ta oss dit. Vad det lider ...
Fram till dess är det inte så dumt att slå sig ner på ... Gissa vad!
Helt rätt: trappan. Jag lurar lite på vilken som blir bäst. Mot öster är det härligt när morgonen gryr. Södertrappan är riktigt skön om man verkligen vill lapa sol. Trappan mot norr är mest en praktisk variant, men fyller funktion även om solen blir allt för varm. Den tål minsann en kopp kaffe den också. Lite extra varmt om hjärtat håller jag de två mot väster, de som fångar kvällssolen.

Nu börjar du kanske ana ( tror du ) hur många blandningar det har blivit! Varför jag är så rackans trött på bruk och betong av olika slag!
Men det är fint att sitta där, på nån av trapporna. Lura lite på vad som ska sås och planteras i trädgårdslandet. Så småningom.
Förresten hörde jag på radion här om dagen att någon uttalade sig om hur det ska köas så här i pandemitider. Det var någon som titulerade sig "köteoriexpert". Allvar, fast det kan vara svårt att tro. I sammanhanget tycker jag att min betongkonsistensexperttitel ( se upp med tungan! ) gör sig riktigt bra.

6 thoughts on “Jag vet, …

 1. Oj vad jag vrickade tungan flera gånger...men vad jag kan förstå att utan din betongkonsistensexperttitel så hade det inte varit tal om en massa fantastiska trappor att sitta på. Du har ju lyxen att välja om tre.
  Trädgårdsjobb är givande, terapeutisk och glädjande. Att få gräva ner händerna i jorden, dra ett tag med spaden och få en massa pinnar och grenar i håret. Ja då leker livet.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Härligt med små kringliggande platser för en liten sittning är det allt. 🙂
   Sant; det är nåt helande med att ha en liten jordlott att påta i. Man blir glad, rofylld och sover gott.
   Kram till dig Kajsa!

   Reply
 2. Ärligt talat så blev det rena grekiskan för mig så jag är nog bättre på att köa 😉 Däremot så ska jag komma till skott med sommarblommorna inom det snaraste.

  Kram och god tisdagskväll!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, ibland kan det vara knepigt. Trist att köa, tycker jag, men sommarblommor - det är riktigt härligt. 🙂
   Kram och tack, detsamma!

   Reply
 3. Jag hoppar över detta med att mura och blanda men hade jag varit på plats så hade jag nog varit en bra hantlangare. Om jag fått bestämda uppgifter.
  Nu slår jag mig gärna ner på någon av trapporna tillsammans med dig och tar in det som finns runt om-
  Vad gäller köer så klarar jag mig utom dem- Sitter hellre här.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det gör du helt rätt i. 🙂
   Trappor är trevliga och inbjudande - du är så välkommen.
   Håller helt med; köa är inget vidare. Då har vi det bättre här.
   Kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 6 = two