Anders braskar …

... ja, minsann, och vem hade trott det? Det knarrar under fötterna när jag lämnar första körövningen med julens repertoar. Sista november. Om det blir något framträdande inför publik i vår lilla eminenta villaförening, det återstår att se. Kanske sätter restriktioner stopp. Luttrad och less, nu kan det väl ändå räcka?
Men just den här kvällen lyser snön upp och stjärnor, stakar och slingor lyser varmt och inbjudande runt om i alla hus jag passerar. Har fått mig lite varmt "innanför västen". Glögg med en gnutta stärkande bland körvänner, det höjer stämmorna ett snäpp.

En annan novemberdag, en mörk, regnig och slaskig en, den sista lördagen i månaden, tänder vi lyktor utanför dörrarna och tar emot go´a vänner. Också det en kväll med lite värmande och stärkande i glada vänners lag. Kvar på bordet står de läckraste tulpaner. Sådant man sällan unnar sig själv i november.

Till sist en solig novemberdag strax före första advent. Jag roar mig kungligt för en stund i orangeriet, med björkriskrans och lärkkottar, bindtråd, sekatör, diverse "råvaror" och så lite klipp av det vintergröna från trädgården. Så när vi nu har tagit klivet in i advent och julmånaden är kransen på plats sedan några dagar. För mig betyder det en del. Somligt prioriterar man före annat.

Om nu Anders braskar, så återstår att se om jul ....
Jag låter det vara osagt, men hoppas att denna skröna gör ett undantag i år. Jag har gärna en vit jul.

6 thoughts on “Anders braskar …

  1. Mia

   Post author

   Tack för det. Passar det, så kom vet jag, så får du en munsbit. 🙂

   Tack och detsamma!
   Kram till dig Christina!

   Reply
 1. Anders braskar...heter det så, jag tänkte på räven raskar. Ha, ha även om jag hört någon som braskar förr har jag nog inte tänt på vem...
  Mysigt med sång och glädje och kanske även lite värmande under bästen nu när ni fått knarr under skorna. Här knarrar ingenting med plus och barmark. Fint med knarr, tycker jag
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   "Anders braskar, jul slaskar", jo, så vill jag mena att man brukar säga, men låt oss hoppas att "brasket" håller i sig. Jag tycker också om julsång och knarr och gärna lite lagom med stärkande innanför västen nån gång då och då . 🙂
   Kram!

   Reply
 2. En så vacker krans! Och jag är så imponerad att du kan få den så fin. Den känns så välkomnande.
  Önskar dig fortsatt fina dagar och kanske med lite knarr under fötterna.
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack. 😊
   Ja, knarret är härligt. För mig skulle det gärna få fortsätta under jul och en bit fram i vinter.
   Detsamma önskar jag dig.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − one =