Jag sätter full fart …

... för att hinna i kapp februari. Jisses som jag flåsar fram för att vara jämsides vid målgång! Men här är jag nu, och några dagar återstår.

Jag har varvat härliga solskenspromenader i underbart väder, med stugsittardagar då stora blöta droppar tårats ner för fönsterrutorna. Lite varannan-dag-väder har det varit. Det ger utrymme att tillgodose lite av varje. Powerwalk-tempo med nosen mot solen, för att sedan unna sig en sittning på soltrappan med varm choklad eller kaffe. Nu är tiden kommen, så härligt! Sedan, en annan dag, då när dropparna faller - ja, då är det läge på att ta tag i allt annat, och kanske blir det en stund framför brasan med boken. Lite för själen i båda typer av väder.

Har gjort en lätt investering i fiberpottor i samma veva som årets botanisering bland fröpåsar gick av stapeln. Hamnade minsann mitt i rean av samtliga fröer den dagen jag roade mig med denna shopping. Så nu är vi på G! Det är allt bra mysígt med de där första sysslorna på året som ger försmak av kommande säsong. Den särdeles trögstartade chilin har äntligen börjat leta sig upp i ljuset. Späda gröna stjälkar hanteras som bebisar. Lagom av allt; värme, sol, vatten. Behov av daglig omsorg gör att de nu har fått följa med oss till landet där vi har tänkt bo under några dagar. Så här har vi nu, i sällskap med våra chilibebisar, landat mitt i ett för årstiden ödsligt och lite kargt landskap. Det är något tilltalande och vilsamt över att få ha det så - det gör något bra med mig. Så fort vi stiger ur bilen börjar det kacklas och galas i hönsgården, så välkomnad blir man också. "Hönshjärna", det är ju så man säger, men jag tror man underskattar dem. Våra små sprättisar är både nyfikna och sociala och är ett trevligt inslag i det fina livet på landet.

Jag tar en tur på tomten för att se om några av de tidigaste lökarna tittat upp. Dåligt med det. Kalla, tilltagna vindar från havet får dem att vilja stanna kvar i vintervilan lite till. Men så! Där! En liten - EN! - men i alla fall, snödroppe av den lite speciella sorten, hubben jag grävt med mig från trädgården i stan, med de allra sötaste små blommor. Jag ser den där, mitt i en blöt och ledsen gräsmatta som väntar på sol och värme.

Man blir glad. Och hoppfull.

8 thoughts on “Jag sätter full fart …

 1. Jodå, det droppar från taket även hemma hos mig men den bitande nordanvinden har påmint om att det trots allt är en bit kvar innan våren anländer på riktigt. Men att leta vårtecken är helt enkelt underbart och bra för välbefinnandet. Igår satte jag mig på en stol i den varma eftermiddagssolen och bara njöt. Garanterat kommer det blir fler sittningar framöver.
  Allt gott!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är ju de där små stunderna ... man vet att det är nära nu. Ljuset ... nåt som tittar upp ... och lusten att bli kvar ute med kaffekoppen. 🙂
   Tack, jag önskar dig detsamma!

   Reply
 2. Glad och hoppfull är precis den känslan som kommer på våren. Små bubbligt lyckokänslor av snödroppar och solsken letar sig in i våra hjärtan. Nästan så man skuttar fram likt ett barn i solsken.
  Kanske det är dags att plantera tomater nu där hemma. Jag är lite trög i starten då vi inte letat oss ut i stugan än. Men jag vill ju ha my ket tomat iår, så vi kan koka mycket tomatsås att frysa in.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Visst är det så! Superhärligt!
   Ja, dags nu, och lite allt eftersom, att ta tag i det där med frösådd. Dags att "våra". 🙂
   Kram till dig Kajsa!

   Reply
 3. Så nu är vårbruket så smått på gång. En härlig tid ligger framför oss även om våren ännu inte kopplat greppet helt.

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   En liten försiktig start, bara för att få känna på det. Förstås inte riktigt där ännu, men den som väntar på något gott ...
   Kul att se dig här.
   Kram till dig!

   Reply
 4. Ja, nu är det vår eller kanske nu är våren på gång. Snödropparna är ljuvlig och jag blir så glad för varje vårblomma som tittar upp. Frostdagarna kommer och går men våren gör sig alltmer påmind och jag gissar det finns ett helt gäng till med vårblommor i din trädgård vid detta laget.
  Njut av våren!
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja minsann, nu är den på gång, eller har faktiskt rent av startat upp lite blygsamt. Luriga kalla nätter gör att somligt får vänta, men samtidigt finns alla de där söta små tuffingarna som trotsar frosten; snödroppar och krokus i full blom och narcisser på väg.
   Tack, jag njuter!
   Kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + = seven