Pelargoner, skärvor och patina

DSC_4314

Den sista eftermiddagssolen kastar långa skuggor i trädgården och får mig att vilja göra den sällskap i stället för att gå in. Tar en titt in i orangeriet som bjuder på 24 generösa grader. I en hörna står övervintrade pelargoner och tittar uppoffrande på mig. Hög tid att pyssla om dem. Sätter mig på huk och börjar plocka bort vissna blad och blommor. Någon har gått hädan under vintern av för mycket vatten, en annan har gjort det samma på grund av det omvända.
Ser mig om efter krukor där överlevarna ska få ny näringsrik bädd för att orka blomma under lång tid framöver. Någon har blivit till skärvor, medan andra under vintervistelsen har fått den typiska patina som lerkrukor klär sig i med stigande ålder och användning. Reservkrukor blir de som ännu väntar på att få den.
Eftermiddagens sista varma strålar masserar rygg och nacke  medan jag står böjd över trappan in till boden. Tömmer fjorårets krukor och fyller med ny, näringsrik jord. Och klipper sticklingar som blir till nya små plantor längre fram i vår.

DSC_4313

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × = sixteen