Snöig snurrig värld

Det känns som om jag vaknar upp till en snöig och snurrig värld. Som till en saga. Bedårande vacker så som den bara kan vara när enorma snöflingor faller från himlen och skrämmande otäck som när en lynnig, frustande drake väntas blåsa eld. Lite chockerad tar jag del av morgonens nyheter och undrar hur världen nu kommer att te sig. Jag vågar inte riktigt fundera över det utan låter mig stället svepas med av vardagssysslorna i hemmets trygga vrå. Sätter mig med en värmande tekopp i handen och tittar ut över ett drömlikt snölandskap. Finbesök dyker plötsligt upp utanför fönstren. En flock sidensvansar flyger förbi, vänder om och sätter sig i äppelträdet, flyger vidare igen och kommer sedan åter tillbaka. Verkar inte kunna bestämma sig. Men jag blir glad över besöket. Det är fint att se dem och varmt välkomna är de till vår trädgård. Lyckligt ovetandes om ett lynnigt odjurs framfart.
dsc_4243

6 thoughts on “Snöig snurrig värld

 1. Delar din snurriga känsla då allt vitt vackrar till det för oss, lite yrt är det ju!
  Den blåsande draken ger oro; men jag avvaktar också i det lugna. Sidensvansar är så vackra i utseende och namnet likaså!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Överraskande minsann med allt det vita här vid kusten söderut.
   Ja, vad annat göra? Förhoppningsvis är oron obefogad. I vilket fall är den inte till någon nytta. Men sidensvansar gör något bra med mig. 🙂
   Kram

   Reply
 2. Nog kom vintern tidigt och oväntat men här har det ordnat till sig igen eller hur man vill se det. Sidensvansar har vi ofta på besök hos oss.

  Önskar dig en trevlig fredag!

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, lite tidigt känns det och väldigt oväntat med snö redan. Nu ser den ut att vara på väg någon annanstans, men jag tycker det är kul om den vill komma tillbaka under advent. Sidensvansarna får också gärna komma tillbaka. Det är ett mysigt besök.
   Kram och tack detsamma!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 5 = three