En bra tid

dsc_6462-1Lite överraskande vaknar jag till en vit morgon och det känns genast väldigt mycket vinter. Kylan sveper in när jag öppnar sovrumsfönstret för att vädra. "Stäng genast" hojtar du, som inte hunnit mycket längre än att du näst intill står i bara mässingen. Det är en bra tid att värma varandra.
Den långa helgen har varit utan spöken och pumpor men vi har haft desto mer av knastrande brasor och tända ljus. Inte långt ifrån oss har vi sett kyrkogården lysas upp av alla ljus som tänds för våra nära. En fin tid för eftertanke.
Så rasslade det till ordentligt minsann, när jag drog storkovan i vinlotteriet i helgen. Det är en härlig tid också att samlas med vänner, äta gott och skratta mycket.

Trappan har blivit av med lite av hösten. Somligt har planterats i nya krukor och ställts in i orangeriet för vinterförvaring. Ljung och julros och kvistar från gröna rummet har istället fått ta plats. Lite förberedande inför advent och december och de vintermånader som sedan följer.
Solen som tittar fram mellan molnen idag och snön som lagt sig till rätta får det att spritta till inom mig, precis så där som när man var liten. En känsla av förväntan. Den är inte lika påtaglig som då, så som när jag var liten, men den finns, jag känner den, och det gör mig glad.
dsc_6464

6 thoughts on “En bra tid

 1. Ett vitt täcke på bilar och naturen har vi haft ett par-tre dygn nu. Vackert, men vinden har varit iskall och hård... har har känts pest! Men med rätt kläder går det att vara ute i alla väder... 🙂

  Jag håller med Tove, ett väldigt fint, stämningsfullt inlägg!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Lite rått och kallt, man är ju inte van än vid årets kyla. Men också vackert. Idag gnistrar solen och pockar på att man ska ut i friska luften. Varma kläder gäller. 🙂
   Tack!
   Ha de fint!

   Reply
 2. Vilken njutbar läsning!så vackert och rofyllt. Jag kände att jag var där och kunde förnimma den sköna känslan du förmedlade.
  Vackra bilder som bidrar till känslan av harmoni.
  Kram!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 − = one