Höstens lov

dsc_6448Vi får en vecka med ljusare morgnar du och jag, eftersom vår morgon börjar mitt i skarven där omslaget till vintertid blir märkbart. "Normaltid", rättar du. Hur som helst känns det bra nu när novembermörkret sluter tätt, att stiga upp och vara lite vaken när ljuset hittar fram till fönstren. Men det är mysigt i alla fall med tända stearinljus under frukosten. Det doftar gott och sprider ett varmt sken.

Höstlovet är tystare än vanligt här hemma i år. Men så är det ju också bara en av tre i det yngre gardet som tillbringar denna novembervecka under samma tak som vi. Han är inte så varse timmen på morgonen eller för den delen tiden på dagen över huvudtaget. Han är ledig. Långa sovmorgnar och pluggfria dagar för att sedan ha träning i vanlig ordning när kvällen kommer.
Vi ska också vara lite lediga du och jag. Skiner solen på oss gissar jag att det blir dagar med "det fina livet på landet". Är det allt för grått och definitivt om det regnar, inreder vi istället ett café framför brasan i kakelugnen. Ett café som serverar hembakat och nybryggt kaffe och som har levande ljus på bordet. Där slår vi oss gärna till ro efter en novemberpromenad i skogen, där de sista prasslande löven singlar ner innan träden står i lättklädd novemberstass, eller mer sannolikt i spritt språngande naket grenverk.
dsc_6453

10 thoughts on “Höstens lov

 1. Så skönt det låter! Och i texten känns det även denna gång som om jag är på plats där i skogen och framför brasan i ert kafé. Jag blir sittandes länge och hinner se skymningen krypa närmare. En ro infinner sig hos mig. Jga har inte längre bråttom, behöver inte hinna så mycket.
  Vackra bilder att njuta av när jag nu inte är där på "riktigt".
  Stor kram och jag önskar er fortsatt fina novemberdagar.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Hösten är en fin tid att sakta ner och ta djupa, lugna andetag. Mörkret som blir påtagligt inbjuder extra mycket till det. Härligt att jag lyckas förmedla en rofylld känsla. Ibland får man mycket gjort i tanken av att göra "ingenting" och när man väl skrider till verket är halva jobbet redan gjort just därför. 🙂
   Sköna dagar önskar jag också dig å´ så får du en varm kram.

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Ibland är det extra viktigt att tillåta sig lugna, rofyllda dagar. Att "bara" vara är stort. 🙂
   Kram till dig!

   Reply
 2. Det låter så mysigt med tända stearinljus till frukosten. Ett perfekt sätt att lugnt och stilla börja dagen på. Den känslan måste sen sitta i länge och göra att man mår bra.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det är härligt med skenet från tända ljus, kanske allra mest när den tidiga morgonen pockar. Å´ visst är det så att det man ger morgonen har man ofta igen under dagen. 🙂

   Reply
 3. Tyvärr gick det inte att kommentera i ditt senaste inlägg. Får till svar att jag räknat fel men knappast...

  Så fint du skriver om helgen. Jag tycker man blir varm bara av att läsa texten.

  Hoppas veckan blir lika fin!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag vet, de rackans siffrorna kan vara luriga, men jag blir glad att du tittar in i vårt lilla café, framför brasan.
   Tack, önskar dig detsamma!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × = 9