Ett litet äventyr

img_0854Den välbekanta promenaden i skogen, den där varje steg har tagits så många gånger, som jag kommer hem ifrån ibland utan att veta vad jag har gått, för under tiden, längs med vägen, har en massa funderingar och känslor bearbetats och plötsligt är jag hemma efter femtio raska minuter, ja, för så lång tid tar det ganska exakt, femtio välgörande meditativa minuter som kan göra min dag - den kan bli något helt annat i sällskap med mellan.
img_0855Den studerande sonen som i dagsläget tycker att geologi kan vara framtiden visar mig deltat vid strandkanten som alla oktoberdagars regnande åstadkommit, fortsätter ut på den havsbotten som lågvattnet blottar så pass att jag tänker ebb och flod och därefter tas vida kliv över stora stenar. Allt för hala för mig som istället, så långt det är möjligt, väljer att ta försiktiga steg i mjuk mossa, högt gräs och böljande ljung.
img_0870Off-road hamnar vi på sidospår och villospår och femtio meditativa minuter blir två timmars äventyr fullt med nya upptäckter, där alla sinnen behöver vara närvarande för att inte falla från en höjd, halka på en sten, sakta kasa ner i havet från en brant. Det väcker barnet i mig. Och så där, mitt i skogen, finner vi Ugglas hus! Vi gör Tiger-hopp och känner att vi delar skogen med Christoffer Robin. Ett litet äventyr en vanlig dag och vi hamnar mitt i sagan.
img_0872

4 thoughts on “Ett litet äventyr

 1. Vilken underbar promenad och i detta sammanhang känns tiden helt oviktig. För den har vi gott om. Att njuta, vara närvarande och befinna sig i ett tillstånd där naturen och en själv går ihop är otroligt och du förmedlar känslan och förnimmelsen så fint at det känns som om jag också är där.
  Tusen tack!
  Kram från mig som är i en helt annan skog. En skog som jag inte ser...

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Oktoberskogen är fin, fast nu börjar den bli allt mer naken och har dessutom hunnit bli novemberskog. 🙂 Tack själv, kul att du "hängde med" på promenaden.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× one = 1