Finaste bubblet

En solig lördag i maj hade jag plötsligt varit gift i halva mitt liv. Just eftersom det inföll en lördag var tanken en  mysig picknick om vädret höll för det. Och det gjorde det sannerligen. Men det hade också hunnit komma en leverans några dagar tidigare som åter barrikaderade tomten med lecablock. Det blev helt enkelt så att vi kände att vi behövde spänna musklerna och sätta igång jobbet med den terrass som vi så länge önskat. Här gällde det att få alla block på plats. Det resulterade i en himla mysig kombo av arbetsinsats och bubbligaste lyx. Mitt på dagen, i full arbetsmundering, blev det dags för rast och då dukades det fram små fina snittar och korkades upp champagne. Det blev en Dag att ta med och en av de som hamnar på tio i topp-listan.
Champagne är alltid fest. Men mysigast i bubbelväg var första torsdagen i oktober. Den dagen började med att "inspektören" var här för att syna om vårt bygge var så pass redigt utfört att han skulle ge oss tillstånd att få börja bo i det. Så blev det och känslan var helt fantastisk. Jag hade inte förrän då förstått vilken anspänning jag hade gått omkring och känt inför detta. Naturligtvis bodde vi över den natten. Vi sov på en blå gummimadrass som ett par kärlekskranka tonåringar. När vi vaknade på morgonen hade luften gått ur madrassen och vi var, detta till trots, fortsatt både glada och såta vänner på fredagsmorgonen.
Men det var ju torsdagen! Den förgylldes med finaste besöket. När kvällen hunnit bli mörk ser vi billjusen bortom krönet, så tutar en bil till och kör in på tomten. Äldst har rullat flera timmar på vägarna med oss som slutdestination. Med sig har han ...

6 thoughts on “Finaste bubblet

 1. Grattis till er och vilken underbar bubblig paus. Verkar som ni hittat den bästa kombon. Själv har jag bunkrat upp med två flaskor, få se vad helgen ger oss men något bubbligt ska det bli. Kanske vid ogräskanten?
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack 🙂
   Lite "bubblor" sitter aldrig fel. Allra bäst i finaste sällskapet.
   Kram!

   Reply
 2. Vilken mysig text. Grattis till "allt". Förstår att det var lite läbbigt innan det blev godkänt. Undra om du velat gifta dig på stället som jag lade in på bloggen idag. Krävs att det inte regnar, snöar eller haglar.
  Halva ditt liv. Där är jag nästa år. I höst firar vi trettio år.
  Helgkram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack!
   Nu blir jag nyfiken, det blir en titt-in.
   Ja ... halva mitt liv ... det känns lite märkligt. Man förvånas över "alla" åren, samtidigt som det känns verkligt fint att ha delat dem alla med den jag valde då och aldrig velat välja om.
   En måndagskram som jag hoppas räcker hela veckan. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − one =