På nya äventyr

Vår Nikon har allt för länge levt ett liv i karantän på andra sidan sundet. Jag har saknat sällskapet ibland under mina promenader längs med stenmursomgärdade hagar, odlingsmarker och havet som glittrar vart jag vänder mig. Men "värdskapet" bortom bron har varit det bästa. Nikon har blivit väl omhändertagen och var till belåtenhet under en exkursion till Teneriffa i början av året. Så det har gett utdelning i form av bildvisning för oss familjemedlemmar. Det var ett härligt återseende när mellan äntligen kunde ta sig över sundet efter flera månader utan möjlighet att ses. Då fick Nikon hänga med tillbaka.
Det ena fina besöket avlöste det andra. Strax efter fick äldst möjlighet att röra sig söderut och kom på några dagars visit. Nu är de batterier som var näst intill helt urladdade något mer påfyllda vad gäller tillfredsställelsen att återse finaste trion. Yngst är mer nåbar. Sedan vi påbörjade årets tillvaro ute på landet, har han självhushåll på tvåhundra kvadrat i huset i stan, i sin "man cave" som han skämtsamt kallar det. Jo, tack, det låter det.

När årets ljusaste, eller i alla fall längsta, dag började bli kväll, lutade vi oss tillbaka på terassen som nu börjar ta form. I var sin skön stol med var sitt glas vin. Där blev vi sittande till kvällen blev mörk. Hamnar man väl där är det lätt att bli kvar. Se älvorna dansa över tjärnen. Sen tassar man in, kryper till kojs.

En slokad krans, där på den ännu oputsade muren upp till terassen, visar på att klockan passerat midsommar. Går mot högsommar. Det blev en lugn och skön midsommar på tu man hand. Här hålls i och ut till det känns bra igen att ha fest med vännerna.
Nikon som hade aktiva dagar på Teneriffa, för att sedan utstå dryg karantänsvistelse under vajande dannebrog, ligger nu bokstavligt talat i vila för att ladda batterierna. Sen tror jag det får bli en liten tur på tu man hand. Nikon o jag på nya äventyr.

6 thoughts on “På nya äventyr

 1. Han tar fina bilder din Nikon, själv funderar jag på att damma av min Canon. Här liga tider nu på de ljusa dagarna och kvällarna och med den varma filten som sveper in oss. Mysigt med terrassen som snart är klar, där har ni många fina stunder att invänta.
  Kan förstå att den yngsta njuter i man caven

  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, Nikon är rätt bra på det. Din Canon matchar säkert. 🙂
   Det är gott att ha en fin plats att ta vara på dessa härliga dagar och ljuvliga kvällar - en fin tid.
   En plats för alla och en var, inte så dumt det heller. Behov och önskemål kan ju skilja en del. Nu finns det gott om utrymme för det.
   Njut sommaren Kajsa!
   Kram

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack 😊
   Längesen - kul att se dig här.
   Jag önskar också dig fortsatt riktigt härliga sommardagar.
   Kram i julikvällen!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack 🙂
   Ja, kanske har det varit en ömsesidig saknad. I vilket fall är det bra mycket härligare att leva lite mer i det fria.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × five =