Hösten har börjat “reka”.

När vi vaknar numer på vardagsmorgonen då är det höst. Men si så där ett par timmar senare är det sommar igen. Hösten är på "rekbesök". Alltså "rekar" läget för att sen slå till när tiden är inne. Tillbaka i en vardag som väcker oss tidigt. Innan solen riktigt hunnit över krönet. När det daggvåta ännu ligger tungt. Men lite bonus ändå att gå de där 297 stegen ... eller hur många var det nu? Jag tappar ju räkningen när jag stannar till för att fylla näven med björnbär som kantar vägen. Nåväl ...  till brevlådan där morgontidningen väntar på mig. Bonus alltså med den lilla bensträckaren till lådan med lokala nyheter.
Morgonen glittrar i hagen med alla enbuskar. De flitiga åttabenta, som jag egentligen inte gillar, de skapar magi i det arla morgonljuset. Det kan jag inte ta ifrån dem. Så ropar jag: "Hallå pollarna!" och genast hör jag dem. Denna morgon galopperandes för de vet att jag nästan alltid har nåt smaskigt med mig. Men rackans vad typiskt, just i dag glömmer jag. Snackar ändå lite med dem och viftar bort flugor som bråkar. Så himla mysigt sen att slå sig ner i den gamla pinnsoffan med tidningsprassel och läsglasen på. Lägga mogna björnbär på frukostfilen.
När den lokala uppdateringen är genomgången och fil och augustibär vilar gott i kistan, så går jag tillbaka till hagen med de fyrbenta som troget tar emot mig fast jag lurade dem tidigare. När de tömt mina händer på morötter buffar de efter fler. Jag kramar dem och lovar mer nästa gång jag kommer.
Vilken tur att jag gick tillbaka för nu dröjer det till jag kan hålla mitt löfte. På eftermiddagen är de borta. Tillbaka hemma i stallet med kringliggande hage dit jag inte hittar. Hagen hemmavid, där blir det tomt.
Jo, visst är den soliga dagen ännu sommarlik, men hösten har allt börjat "reka".

 

6 thoughts on “Hösten har börjat “reka”.

 1. Hösten rekar - du räknar - och ropar på pollarna och spindelväven spinns av de flerbenta! *****din text är vacker som alltid *****
  Jag har alltid varit höstmänniska - men kan inte inte minnas att jag längtat så mycket som denna sommaren!
  Må så gott!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   ...å njuter av det där vackert vemodiga, när gröna sommarvarma morgnar blir till ockrafärgade, glittrande, småkyliga morgonstunder.
   Som höstmänniska har du nåt verkligt fint framför dig. 😌
   Tack, jag mår bra o gott och hoppas du gör detsamma.

   Reply
 2. Du kan även få en tur till och från brevlådan till en njutbar stund och se det som finns i naturen på din väg. Naturens kraft ger energi och på olika sätt. Tack för rundan och jag njöt av den.
  Jag hoppas kunna hålla i sensommaren lite till men visst är det en höstmånad vi nu har här-
  Ha det gott.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är i det lilla man finner det stora. Kul att du hängde med på turen.
   Ja, hösten nalkas. Medan vi njuter de sista sommarvarma dagarna gläds vi åt att få se naturen i fina höstfärger framöver.
   Tack, ha det fint du med.

   Reply
 3. Åh du beskriver dina 297 steg eller vad. det nu är med sådan värme. Man skulle ju vilja kliv in och häng med dig en morgon. Äta björnbär. ropa hej till pållarna och höra prasslet vid frukostbordet. Prasslet skulle väcka barndomsminnen till liv.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack Kajsa. Du är alltid varmt välkommen för en liten "sittning" på trappan, en liten tur till lådan eller vad det nu kan vara som väntar. 🙂
   Kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 5 = four