Mörka mornar …

... och kalla nätter. Så en solig idag och folkfest på stranden. Termosar som blänker, korvgrillning som osar och fullt av folk som skrinnar långt ut på fjärden. Att redan förlita sig på isarna? Förstår inte hur de vågar. Utan att ha varken varm choklad eller grillkorv med, eller mod att ge sig ut på det frusna havet är det likväl mysigt att få vara en del mitt i detta.
Promenaden fortsätter förbi, längs med strandkanten, runt öar och tillbaka hem. Vi avrundar med en fika framför brasan. En gräddfylld mandelmussla av de som blev kvar från i julas. Smaskar med gott samvete i oss efter en lång promenad med solen som följe.

Vaknar till en mörk måndag. Kall. Tidningen hämtas från brevlådan efter att först att "brutit" upp det fastfrusna locket. En stor måne utanför köksfönstret. Händerna kring varma tekoppar. Ljus tända intill. Väldigt mörkt och ruskigt kallt där ute. Himla mysigt där vi sitter.

4 thoughts on “Mörka mornar …

 1. Go morgon i ljuset från mitt, mörkret hat gett vika, det är grått och snöar och blåser lite.
  Soliga dagar fick jag flera av och folkfest också. Men gå på isen? Fullt upp av skrinnare och sparkar och fiskar. I fredags en skolklass som låter och skuttar och är glada, de knövlar med skridskorna. Det är härligt!
  Din första bild påminner lite om där jag går. Den andra ger mig lust att ge mig ut i båt och besöka stället - följer du med 🙂
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man blir glad av ljuset som är på väg tillbaka, av solen som tittar fram och att få finnas mitt i en hälsosam folkfest i dessa tider.
   Fina promenadstråk har vi.
   Jag packar fikakorgen Tove! 🙂
   Kram till dig!

   Reply
 2. Jag tycker det är lite lyxigt att vi kan åka på frusna sjöar. Fast själv har jag inte gjort det på 20 år. Nä, nu rusar jag in till den varma filten så fort jag förmår. Fast när solen skiner och blåsten avvaktar så är ju det ganska bra ute med.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Visst är det en lyx. Känner man sig bara säker på att den håller kan man ju låta promenaden gå en bit över isen. Att svepa in sig i goa filten är inte så dumt det heller.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four + 3 =