Äntligen …

... faller lusten in på att fnula lite med finsaker ute. Temperatur som närmar sig behaglig och en sol som charmar. Årets första trädgårdsklipp tillägnas ligusterhäcken som omgärdar vår trädgård. I vanlig ordning låter jag sekatören göra jobbet. Lite meditativt att syna grenarna, göra ett klipp här och var och låta det ta sin tid. Mycket mysigare så än att gå över det hela med häcksaxen. Den är bra när den verkligen krävs, men inte till detta och inte i dag.

Det blir emellanåt små vändor i trädgården från det att jag misstänker att snödropparna har börjat titta upp. De brukar vara först. Lite längre fram ser man krokusarna kika fram. Men när "vårbruket" börjar blir man alltid glad över små finingar man missat. De som gömmer sig under bädden av torkade löv och höga fjolårsperenner. Små fynd att bli lycklig av.

8 thoughts on “Äntligen …

 1. Längtar ut till koloniträdgården, fast jag tycker det är lite kallt ännu. Testade I söndags, men satt mest I solen och njöt.
  Idag blir det mest inomhus om inte vädret visar sig från en bättre sida.
  Vårtecken de är välkomna liksom koltrastens sång.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Håller med; det ska vara både skönt och lustfyllt att fixa utomhus. Ännu på gränsen beroende på sol och vindar och kanske lite bra att fortsatt vara beredd på något "bakslag".
   Vårkvällar med koltrastsång ... vad går upp mot det!
   Kram till dig Kajsa!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Våren självt bjuder in till en massa ljuvligheter. Finsaker att bli verkligt glad av. 🙂
   Kram!

   Reply
 2. Jag känner alltid mer inspiration för trädgårdsarbete under våren. Längre fram på sommaren kan jag tröttna lite. Men viss blir man glad av alla vårtecken!

  Kram och ha en fin onsdag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag känner detsamma. Det väl längtan ut efter flera, mörka månader som ger extra energi. På sommaren vill jag gärna ha lite mer lata trädgårdsdagar.
   Kram och tack!

   Reply
 3. Så vilsamt att strosa runt med sekatören och göra små klipp där det verkar behövas. På bilden kunde jag se snödroppar men de blå vet jag inte vad de heter. Men vacker färg och vacker blomma.
  Önskar dig nu flera sköna dagar i trädgården- I lugn takt.
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Trädgården bör njutas; vara en lisa för själen.
   Den lilla irisen under persikoträdet tittar troget upp varje år.
   Tack Ditte, jag ser fram emot dem.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six × 9 =