Våra promenader …

... har kommit av sig. Tvärstopp. Hinder i vägen. Fjällskivling! Nej, förresten, fjällskivlingar - ja, du vet hur stora de kan bli. Vi kommer inte förbi utan att först fälla dem. Först en, sedan två .. och så tre ... fyra ... Därefter får regnjackan, vänd ut-och-in, agera svampkorg.
Svampsoppa. Svampmacka. Svamppasta. Ugnen full med svamp på tork.
Som om det inte vore nog har vännerna som lånat vår byggställning över sommaren, lämnat tillbaka den med flera flaskor champagne som nån form av ersättning. Lån som verkligen inte krävde bubbel eller annat.
Nu står vi i valet och kvalet. Vet inte vilka bubblor som bäst matchar vilket val av svampanrättning. Oj, oj, oj ...

Alla dessa val ...
Det är så vi har det, de sista skälvande augustidagarna.

Sällskap får vi också ett par morgnar vid frukosten. Ett respektingivande par med rejäl kroppshydda sitter en bit från tomten och tittar med onda ögat mot oss. Kalasande på sin läckerbit. Rykande färsk från havet som tränger upp på ängen. Två havsörnar som vill äta sitt ifred, utan att ha oss för nära. Två giganter som trots allt ger sig av när vi öppnar dörren efter att ha lämnat morgonmålet.

Vi står ut, det gör vi ...
Vi gillar både svamp och bubbel och låter oss gärna imponeras av bevingade, navala giganter.

4 thoughts on “Våra promenader …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − 4 =