Vi har flytt fältet …

… för några dagar, till "civilisationen". Trafiken rullar utanför. Ganska tyst i dessa elbilstider, fast man hör den. Man hör också övriga förbipasserande, även om somliga rullar ljudlöst på två hjul. Andra håller joggingtempo, medan ytterligare andra kommer gåendes, ibland såsandes med blicken riktad mot den lilla digitala skärmen. Vår tids trafikfara.  
Det pratas och skrattas och man får en känsla av att vara mitt i händelserna. Någon gång, fast sällan, hör man de som väljer att lösa konflikter helt offentligt. Jag tittar undrande ut när jag hör högljudda, arga röster och tänker att väljer man denna plats för detta agerande är konflikten förmodligen inte lösbar. Ja, ja ... man ska inte lägga sig i andras privata. 

Jag kan också vara mer eller mindre beroende av att ratta ut bilen från garaget, men jag föredrar promenaden, om möjligt. Sätter fart mot centrum med en rygga. Promenadbagaget. Börsen blir oftast liggande kvar djupt ner. Nöjer mig med fönstershopping. Fast den i sin tur kan leda till en önskelista. Oskriven men på plats i minnet. Där får den ”mogna”. Jag tror att jag har spontanshoppat färdigt. Är mer eftertänksam med mina val. 

Det känns härligt att vara "mitt i metropolen", den lilla förvisso, men ändå mitt i allt som rör sig, där det händer ...
Några dagars miljöombyte. Det gör gott. Ett annat flow, ett annat tempo ... När vi "boostat" vänder vi tillbaka, axlar av oket och fyller sinne och lungor med lantluft. Möjligheten till ombyte, det gör något bra med oss, J och mig.

8 thoughts on “Vi har flytt fältet …

 1. Trevlig stadsbuss kan liva upp för en stund. Och visst kan det vara riktigt intressant att studera på avstånd. Sen kan jag som bor mest mitt I stan att det är skönt att återvända till landet igen. Själv kan jag längtar efter det lugna stuglivet då och då
  Ha det fint I stan Mia!
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag gissar att det blir en kompott av att "iaktta" antingen frivilligt eller ofrivilligt, när man befinner sig "mitt i". Hur som, härligt med miljöombyte.
   Kram!

   Reply
 2. Att tvätta sin byk offentligt är inget för mig. Jag har suttit på bussen och hört upprörda gräl över mobiltelefon. Mot sin vilja blir man delaktig i andras problematik. Nej, tacka vet jag lugn och ro 😉

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Somligt vill man verkligen hålla sig långt ifrån. Förunderligt hur olika man förhåller sig till det. Lugn o ro behövs minsann emellanåt.
   Kram!

   Reply
 3. Ombyte är både nyttigt och stimulerande. Man lär sig saker om sitt inre. Får en att uppskatta detaljer. Jämföra för och emot. Mobiler och tysta elfordon är vår nya tids trafikfaror. Regler för dem och starka ord berör inte vissa individer. När jag cyklade igår gjorde jag det jag ofta gör. Väntar in bilar. Tur det. Kvinnan hade aldrig något öga mot saker utanför bilen. Hon hade såklart mobilen i knät. Det behövs inte många sekunder... liv kan släckas. Helt i onödan. Det händer att jag spontanshoppa när vi är på något trevligt ställe. Men den ljuvliga naturen är gratis. Nu är den höstklädd.
  Höstkramar, Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Absolut, ombyte emellanåt stimulerar och tar en vidare.
   Ja, man får allt se sig om, speciellt om man inget hör. Kanske stanna till och vänta.
   Så rätt; naturen är ljuvlig och för dagen lätt klädd i läckraste höststassen.
   Höstkram också till dig!

   Reply
 4. Visst är det trevligt med ombyte och lite "rörelse". Men lagom är nog bäst och skönt att också återkomma till lugnet när man fått sin dos av civilisationen.
  Önskar dig det bästa.
  Kram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − = 2