Vår ambition …

... att locka tillbaka den lilla blåmesen var mödan värd. Fast förstås inte mycket "möda" just, mer ett nöje. Ett hemsnickeri av holkar med lagom stor entré, nu uppsatta lite runt om på tomten. Och minsann; med en kopp kaffe i handen, på den soliga terassen, såg vi hur blåmesen började göra sig hemmastadd när den flög in och ut genom holkens lilla "dörr". Fint besök att få över våren och sommaren.
Det krattas under buskar, beskärs alltför högväxta och vidsträckta grenar, tas rejäla tag med grepen i trädgårdslandet, röjs i oredan. Förbereds inför en lövad och blommande växtsäsong. Jag gör tappra försök att skona de tidigaste små blomsterlökarna som med all sin charm envisas med att vilja finnas just mitt i där räfsan samlar fjolårets allt vissna.

Räddad undan räfsans framfart.
Sällskap ute ...
... som mer än gärna vill hänga med in.

Dagar på landet varvas med dagar i centrum. Naturen runt husknuten, det tystaste tysta och mörkaste mörka, ja, jag vet faktiskt ingen annan plats där det är så tyst och mörkt som här, byts av med dagar där trafiken rullar på, människor passerar, gatlyktor lyser upp och kommersen är igång. Det gör något bra med mig att kunna skifta mellan dessa båda.
Visst slår jag mig som ofta annars ner på trappan med en kaffe i handen, gärna när solen värmer, för att få en stunds vila mitt i pysslet. Pyssel i tanken och pyssel i praktiken. Förbereda för att förverkliga idéer. De saknas inte, idéerna, och utifrån dem hushållar vi efter vad vi förmår med alla de olika resurser de pockar på.

Idébank bland blommor och java.

Jag trivs verkligen på soltrappan men i dag är det grått och disigt och i övrigt är jag mitt i en tid då jag inte har ro eller långa stunder att slå mig ner, så nu kilar jag helt sonika vidare. Ha det gott i våren!

8 thoughts on “Vår ambition …

 1. Vackert att kunna slå sig ner på soltrappan och se hur fåglarna flitigt förbereder sitt bo för säsongen. Dessutom så skönt att kunna växla mellan lugnet och kaoset. Själv har vi stugan som ger oss lugn och balsam för själen...fastän än är det för kallt där ute och inget vatten är påsläppt. Men som vi längtar och planerar för att sätta händerna i jorden
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är en underbar tid full av liv och förväntan.
   Uteliv och jordlott - en verklig finsak att längta efter.
   Varm kram till dig Kajsa!

   Reply
 2. Dagar i stan och dagar på landet ger en bra balans i tillvaron tycker jag och våren är en härlig tid. Sedan att en oro finns närvarande är jobbigt men man får fokusera på vardagens guldkorn.

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ombyte förnöjer, så är det.
   Just nu gäller det verkligen att ha fokus på det man mår bra av, så att man slipper en ständigt gnagande oro vid tankar på en orolig omvärld.
   Kram!

   Reply
 3. Ja även om jag gillar det tysta så behöver man en dos av stadsmiljö ibland 🙂
  Blommor och kaffe kan man inte få för mycket av 🙂
  Vårkram från Titti

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det kan bli extra fint med lite av varje.
   En stund med blommor och kaffe är sådant som, var för sig eller gärna som kombo, är en lisa för själen.
   Våren är allt bra härlig. 🙂
   Kram till dig!

   Reply
 4. Slår mig gärna ner här en stund på den soliga trappan och tar in både tysnaden, ljuset och även mörkret när det kommer.
  Roligt med många tankar och projekt på gång men justa att skynda långsamt är nog så viktigt.
  Och visst är våren en fantastisk tid.
  Jätteroligt att blåmesen är tillbaka och jag är säker på att den kommer att trivas hos er.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Trappan är en skön plats för sinnesintryck.
   Lite i taget, så blir det bäst, och så kaffepauser där emellan.
   Gärna tillskott i holken. 🙂
   Tack och kram till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + = 14