Sångabstinens

Den tidiga sommaren är så varm och de sena kvällarna så ljumma att man alls inte vill lägga sig att sova. Nästan tjugo grader visar kvällstermometern, lite gäckande retfullt eftersom klockan väcker oss tidigt nästa vardagsmorgon.
Men igår tog jag väl tillvara den ljumma, sköna sommarkvällen. Vår lilla kör hade en extra sångabstinensträff - vi kände helt enkelt att det var för länge att vänta med dessa energigivande träffar över hela långa sommaren. En samlad liten skara sjöng glada toner i grönskande växthus, serverades svenska jordgubbar och rosévin (varannan vatten 🙂 ) ivrigt bläddrandes bland noter och jag mådde så himla bra som man bara kan av att få vara en del mitt i detta.
Idag tonar efterklangen i form av ett berusande välmående. Sång, rosévin och jordgubbar  borde absolut oftare kombineras med grönskande växthus som intas av goa körkompisar i den ljumma sommarkvällen. Mer sångabstinens är troligtvis att vänta inom kort.
DSC_5956 (1)

10 thoughts on “Sångabstinens

  1. Mia

   Post author

   Ja, nu lurar jag på att öppna upp orangeriet här hemma för en ny sångträff en skön junikväll. Hoppas att det ska gå i lås innan alla sprättar iväg på semesteräventyr. 🙂

   Reply
 1. Min kommentar försvann visst....
  Tack för att jag fick uppleva detta!
  Jag är ingen sångare men musik tycker jag om och jag låtsas att jag var med där i den ljumma kvällen bland jordgubbar, rosévin och sång. Jag kan känna dofterna och känna stämningen.
  Stor kram!

  Reply
 2. Försöker kommentera , men det har inte lyckats.Vad är det för fel?
  Snyft!
  Din bloggportal tycker att jag svarar fel på att 8-5=3 och nu med 2-2=noll ...
  Kram!

  Reply
 3. Efter åtta försök gick det ...
  Jag hade gärna varit med där och lyssnat till er sång. Sjunger inte själv, men är väldigt road av musik. Och jordgubbar och ett glas rosé hade varit gott.
  Tack för att du delar med dig. Jag njuter!
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, du Ditte, den där digitala världen ... ibland är den så rackans stökig och dessvärre vet jag inte vad det är som bråkar ibland. Men nu är du här! 🙂 ...å´ det är jag glad för.

   Reply
 4. Det hördes så vackert ända till Ystad. Jag tycker allt att ni kan göra om det i början av juli också. Eller så får ni åka på en sommarturné.
  Läcker bild.
  Kram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det var ju bra att rösterna höll för en skånevisit. Sommarturné var det - tack för tipset! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × six =